Match nr 2 i kvalet för spel i Superettan spelades i dag på Myran i Växjö. 1-1 i första matchen och fördel hemmalaget inför start. Flera BOIS supportrar hade hittat upp till Växjö och stämningen på arenan var hög. Det blev en spännande, intensiv och nervös tillställning i drygt 95 minuter.

Inledningsvis två försiktiga lag, som inte skapade mycket framåt under de första 45minuterna. Öster avvaktade och höll laget lågt och tätt. Lagen skapade i stort en chans var under första halvlek. Andreasson distansskott från hemmalaget.Landskrona försökte i första hand på kanterna, men hade det svårt inledningsvis. 1-1 i skott och en varning på Jonathan Drott innan paus.

I andra halvlek fortsatt ställningskrig och när Keane gör 1-0 men strax senare missar en straff blev det tuffa slutminuter. Då visar laget verkligen Öster hjärta och Malmkvist, Karlsson. LUNDGREN,BERG och Silverholt i backlinjen såg till att jobba ända till slutsignalen.

Ett försiktigt och lågt hemmalag under hela matchen var kompakta på egna planhalvan och BOIS hade mycket svårt att skapa något framåt. Bortalaget enda riktiga chans i slutminuterna ett distansskott, som Malmkvist räddade suveränt. Utöver Östermålet missades en straff, som definitivt släckt matchen. Ett BOIS, som öst in mål i ettan hade det svårt i sista tredjedelen.

Ett stort GRATTIS till Denis Velic och Kalle Björklund, som tog sig an utmaningen och lyckades hålla kvar klubben.