Idag var dags för Svenska Cupen och Östers IF spelade första matchen i gruppspelet mot nykomlingen i Allsvenskan , Falkenbergs FF. Det var hemmalaget, som inledde bäst och hade mycket boll. De tryckte tillbaka gästerna men kom aldrig till några heta chanser. Öster fick första hörnan och strax därefter träffade Johannesson stolpen vid skott från kortlinjen. I den 32 minuten fint framspela av Ljunggren till Pavic, som hittade Johannesson fri framför hemmamålvakten och bollen i maskorna 0-1.

Öster fortsatte sista kvarten att försvara sig väl och fick hemmalaget att jaga boll, men framåt hände de sista 10 inte mycket för något av lagen. Halvlek 0-1.

Andra halvlek inledningsvis mycket FFF och efter ca. 6 minuter straff efter en situation i straffområdet, där en hemmaspelare föll. MEN inget FFF mål, då Malmkvist räddade straffen. Istället 0-2 efter 65 minuter, då Calle J hittar Silverholt på vänsterkanten och hans hårda inlägg bröstas i mål av Pavic. Lundgren, Kapcevic, Johanneson ut, Örnblom, Ahrn Larsson in.

1-2 i den 70:e minuten, då hemmalaget efter en fin räddning av Malmkvist försvaret glömmer spelare vid högerstolpen och nu blev det verkligen en hemmaforcering. I den 95:e minuten tror vi på kryss men Malmkvist gör en fantomräddning och Öster vinner första cupmatchen med 2-1. NU väntar toppkollegan i gruppen Malmö FF hemma.

Mv. Robin Malmkvist, Månz Karlsson, Calle Johansson och Mattias Pavic höjde sig över mängden i dagens match.

Svenska Cupen/Gruppspel/ Falkenberg-Öster 1-1, Malmö-Degerfors 3-2

Nästa omgång 24/2 Degerfors-Falkenberg 25/2 Öster-Malmö