Dagens Superettan match Myran är över och tyvärr för Kronobergsfotbollen ser det ut som om Öster får det svårt att komma från bottenträsket. I dag mot Örgryte inledde laget piggt  med mycket bollinnehav, eller var det så att bortalaget startade i allt för lugnt tempo. Tyvärr för hemmalaget är bolltempot och passningssäkerheten låg, så inledningen gav inga direkta möjligheter framåt.

Örgryte gjorde 0-1 på en djupledslöpning där hemma mittbackarna inte hängde med och efter målet dominerade laget tillställningen helt. Dåligt markeringsspel, mycket dålig rörlighet och energilöst Öster efter ÖIS ledningsmål.

I andra halvlek verkade Öster fått sig en avhyvling och inledde vasst och offensivt och efter snabbt spel på vänsterkanten kunde Calle Johansson kvittera på Helgs framspel till 1-1. Vi såg ett hopp tändas, men det släcktes snabbt, då en ÖISare fick stå alldeles fri utanför straffområdet och skjuta 1-2. Bedrövligt markeringsspel där mittbackarna på nytt bara “titta boll”. Därefter föll Östers spel tillbaka som i första halvlek och ÖIS dominerade totalt och fick rulla boll enkelt, utan att störas nämnvärt av någon röd/blå. Dock en liten uppryckning sista tio, men allt förstördes när Lundgren tappade bollen efter inkast på egen planhalva och ÖIS kunde fastställa slutresultatet till 1-3.

Det hjälpte inte med EAST FRONT “öppna brev”. Vi fick än en gång se ett energilöst och tempofattigt hemmalag, som inte jobbade som ett lag.TV reportern efterlyste någon, som kunde ta tag i Öster spelet, men idag fanns ingen, som var i närheten av att ta några egna initiativ  (sheriffen saknades)för att få med sig gänget.

Fortfarande dyster läsning i tabellen, Öster under nedflyttningsstrecket, men BP, Gais, Syrianska och Trelleboirg finns inom räckhåll, men då måste Öster börja vinna sina matcher. Vi ger inte upp hoppet. Det går också att kvala sig kvar!!!

Öster-Örgryte 1-3

DAGENS BILD: Bilderna.it/Andreas N