Kvällens match på Myran mellan hemmalaget Öster och gästerna HBK blev inte direkt en välspelad höstmatch, utan en kämpamatch, där båda lagen ville mycket. Det blev många närkamper och båda lagens spelare satsade rejält i de allra flesta situationerna.

Öster inledde bäst och drev upp ett hyfsat bra passningsspel under första halvlek och skapade flera heta chanser fram HBK målet. På hörna kunde också hemmalaget ta ledningen med 1-0 genom nickmål av Fredrik Lundgren och det höll sig hela halvleken ut.

I andra halvlek fick vi se ett ännu offensivare HBK, som skapande det ena farlig anfallet efter det andra, men Österspelarna kämpade och jobbade heroiskt i varje situation. Försvar och mittfält sprang fram och åter och täckte ytor, som aldrig förr. Kapcevic ensam på topp gjorde ett jättejobb, när han stundtals helt ensam höll flera av HBK försvararna upptagna med sitt bollinnehav. HBK kom närmare och närmare en kvittering med där var alltid en fot, ett ben, en kropp, ett huvud från Öster i vägen. Stefan Karlssons nickräddning på mållinjen, Tobias Andersson jätteräddning på övertid är lätta att minnas.

I kväll var det Östers kväll och alla tre poängen stannade i Växjö – Öster-Halmstad 1-0

Öster 20, Syríanska 22, BP 23, Gais 25, Frej 25, Trelleborg 30m Västerås 30  –   FEM (5) matcher och 15 poäng att spela om. På söndag Västerås SK på bortaplan.