Dagens Superettan match på VISMA “gräsytor” blev en fortsättning på Östers trubbighet de sista matcherna mot Umeå och Örgryte. Dagens motståndare HBK tog initiativet direkt och flera av Östers spelare gick på tomgång. Försvarsspelet lyste med sin frånvaro och spelarna hjälpte inte varandra utan ställdes ofta man mot man mot sina motståndare. 0-1 kom på dålig markering i mitten och HBK – Bohman kunde enkelt göra 0-1 vilket stod sig hela första halvlek och Öster skapade inte mycket framåt.

I andra halvlek hängde hemmaspelarna inte riktigt med och de gula korten avlöste varandra efter svagt försvarsspel, som ledde till 0-2 och 0-3. Det sistnämnda på straff, där målvakten Mehic blev varnad. Loppet är inte kört men fyra poäng upp till J-södra på kvalplats. I toppen Degerfors och HBK allt närmare ALLSVENSKAN.

Nu återstår AFC (h), Gais (b), Ljungskile (h) och avslutning den 5/12 Västerås (b) och det gäller för Velic att tända grabbarna på nytt inför slutomgångarna och minst försvara fjärde plats, där Sundsvall jagar fem poäng efter.