Kvällens Superettan match på Stadsparken i Jönköping blev en tafflig tillställning för Österlaget. Inledningsvis ett rappt passningsspel, som varade i 10 minuter, sedan tog hemmalaget över och gjorde på 1-0 och 2-0 innan halvlek. Östers passningsspel var  som vanligt mest frekvent på egna planhalvan, men när bollen hamnade på J-södras halva försvann spelet helt och i första halvlek skapades absolut inget framåt.

0-2 i halvlek och Järdler gjorde två byten direkt. In kom Kapcevic och Johannesson på topp men det blev ännu värre . Ingen av dessa toppforward  syntes inledningsvis i andra halvlek och Öster fortsatte lira bollen till varandra runt halvplan. Kapcevic skadades och utgick efter ca. 20 minuter. Östers synbara bollkontroll var i mycket lågt tempo och passningsspelet i de flesta fall sidledes. Två chanser skapades av Öster i andra halvlek, ett skott av Pedro var nära att rulla in och Stefan Karlsson hade en nick i virket på övertid.

0-2 speglade matchen ganska väl. Det var hemmalaget, som rappt ställde om snabbt kom till anfall och avslut både i första och andra halvlek. Framhålla någon spelare i ÖIF ikväll är mycket svårt, då ingen utmärkte sig. Dock ett litet extra plus till Stefan Krlssons offensiva krafter i andra halvlek, men han var alltför själv.

Det händer inget i spelet för Öster och nedflyttningsspöket lurar i bakgrunden. Det finns spelare både gamla och nya, som inte håller Superettan klass och det behöver investeras i ett koppel nya spelare om det även i fortsättningen skall spelas elitfotboll på Myran.

Vi fick för ett tag sen höra att coach Järdler även nu var sportchef. Märkligt, då det är helt skilda roller, eller hur? En SPORTCHEF skall vara långsiktig, vara den som drar upp och följer föreningens riktlinjer och mål och ser till att tränaren har ett material att jobba med. Tränaren skall väl träna och matcha laget?? (Jfr. Växjö Lakers Evertsson/Hallam!). Skall det byggas seriöst och på sikt ett lag för ALLSVENSKAN, måste det till en bredare, handfast och kunnig organisation bakom laget!- KOM IGEN ÖSTER och gör rätt – ännu är det inte för sent.