Kvällens Superettan match på Bravida Arena i Göteborg mellan Gais och gästande Öster slutade 1-1 (0-1). Ett Öster, som kom till spel utan Månz Karlsson och Dragan Kapcevic. Matchen inleddes med ett konstant bollinnehav av hemmalaget, som trillade boll riktigt bra. Österspelarna kom hela tiden på mellanhand och jobbade mycket en och en vilket gjorde det enkelt för makrillarna. Anfallsvåg efter anfallsvåg avlöste varandra och närmast hade hemmalaget en boll i stolpen. Bortalaget var alltför försiktiga i kampspelet och gav GAIS spelarna stor ytor. Uppspelen från Malmkvist strandade oftast på Silka/Silverholt, som stundtals slarvade alltför mycket.

Öster kom dock in i matchen och detta tack vare Calle Johansson, Anton Andreasson och Mattias Pavic, som jagade på mitten. När väl bollen kom upp anfallsposition kom Öster runt på speciellt högerkanten, men Stefan K hade problem med siktet. 0-1 gör Mattias Pavic efter en tilltrasslad situation strax utanför straffområdet, när han klämmer till bollen, som far in till vänster om hemmamålvakten. 0-1 står sig till paus.

Öster fortsatte i inledningen av andra halvlek att ha mer boll och det skapades mer och mer. 1-1 kom på en fast situation , där bollen lyftes in från långt håll till vänster i straffområdet och vi trodde alla att Malmkvist skulle plocka ner lyran, men istället blev ett passivt försvar överspelat och Gais kunde kvittera på nära håll. Efter målet ännu mera Gais tryck, då Öster enkelt tappade bollar lite här och där på mitten.

Efter fyra tilläggsminuter blåstes matchen av och än en gång bara oavgjort. Dock ett mål framåt och men plottrigheten på mitten måste bli stabilare och saknaden av Dragan var stor.

Gais-Öster 1-1

Övriga matcher i denna omgång 6/4 Degerfors-Jönköping, Halmstad-Örgryte – 7/4 Dalkurd-BP, Varberg-Trelleborg, Frej-Syrianska – 8/4 Norrby-Mjällby – 9/4 Västerås-Brage

Östers nästa match den 16/4 på Myran mot Degerfors kl.19.00

Foto: bilderna.it