Dagens Superettan match på Myran mellan hemmalaget Öster och gästerna GAIS inleddes i första halvlek med böljande spel, där bollen snabbt skulle till motståndarens planhalva. Ett för dagen piggt och rörligt Öster kom fram flera gånger, men även GAIS spelade till sig flera tillfällen till mål. Efter ett fint anfall lyfte Helg in bollen från vänster och Keene kunde sätta 1-0. Tyvärr gick försvaret bort sig i anfallet efter på en fast situation och gästerna kunde gästerna kvittera till 1-1.

Passningsspelet fungerade inte 100% för Öster och när GAIS kom i omställningar backade fyrbackslinjen för mycket och stora ytor skapades för gästerna framför backlinjen. Chansmässigt ganska jämt, men med viss fördel till gästerna under de första 45 minuterna.

Andra halvlek fortsatte spelet att bölja mellan de två straffområdena. På hörna kunde efter diverse bollstudsar, där Örnblom var inblandat, Lundgren förpassa bollen i med med en nick och Öster tog ledningen med 2-1. Nu var goda råd dyra och det blev mycket GAIS med hörna och inlägg efter vartannat. Nära flera gånger men bollen passerade aldrig Österlinjen. Kapcevic och Andreasson kom in och det var nära ytterligare ett Öster mål. Långa övertidsminuter (4) men det grejade sig till slut. Östers andra seger 2019, kommer ni ihåg den första HBK (b)

Vi fick se ett Öster, där spelarna gav allt och vek inte ner sig, som tidigare. Det var flera djupledslöpningar och med JP i spetsen många trevlig närkampssituationer. Rättvist? Ja ikväll var det ÖSTERS TUR!!!

Bottenskiktet i tabellen: UNDER NEDFLYTTNINGSSTRECKET: BP, Frej  PÅ KVALPLATS Öster, GAIS  upp till KONTRAKTSTRECKET  till Syrianska 5 p, HBK 6 poäng

Öster-Gais 2-1