När HBK tog emot Öster på Örjansvall i eftermiddags var det två bottenlag i Superettan med anrika traditioner från allsvensk fotboll, som möttes. Andreas Johansson och Peter Larsson var de mest framträdande profiler, som tog sig an dagens Superettan match. Båda med många matcher och långa karriärer i flera klubbar.

Första halvlek präglades av försiktigt spel från båda lagen, där chanserna var få. HBK bästa läge ett skott strax utanför Andersson högra stolpe. Östers bästa chanser just minuten före halvtidssignal, när Andreasson träffade ribban och Malkolm Nilsson enhandsräddning på hans nickretur. Sammanfattningsvis mycket slarv i passningsspelet från Östers sida och lätt för HBK att komma fram på både höger- och vänstersida. En första halvlek tempofattig fotboll med två lag i bottenskiktet på tabellen, som får svårt att lyfta.

Andra halvlek blev den första ganska lik, men betydligt mer hemmalag, som skapade hörna efter hörna, men inga direkta farligheter. Öster kämpade väl och i försvaret jobbade Lundgren/Örnblom kopiöst och det var länge sedan vi såg en Stefan Karlsson, som gav allt både framåt och bakåt. Öster hade 0-0 och vi var alla oroliga för slutminuterna. Silka och Ahrn kom in istället för Ljungberg/Johannesson och direkt mycket mer röd/blått. Drott hittar Calle Johansson på vänsterkanten och Calle lurar HBKs Andreas Johansson och spelar snett in till Silka, som med öppet mål i 89:e minuten gör 0-1 och ÖSTERJUBEL. Tilläggstid 7….. minuter och det är Östers som håller bollen nästan hela tiden. Ahrn och Pavic lurar skjortan av HBKs vänsterförsvar och håller bollen runt hörnflaggan i långa stunder.

Domaren blåser och ÖSTER tar sin första seger i seriespelet 2019 med 1-0 mot HBK och NU är placering ovan de två nedre strecken.

Dagens matcher GAIS- Jönköping S 1-0, Halmstad-Öster 0-1

FOTO: bilderna.it