Dagens Superettan match på Studenternas IP mellan Dalkurd och Öster blev en välspelad tillställning mellan två mycket väl spelade lag. Det var hemmalaget, som öppnade bäst och tryckte tillbaka Öster med ett rappt och rörligt passningsspel över hela plan. Det dröjde nästan 20 minuter innan Öster skapade sina lägen och först var det Pavic, som fick läge och prickade överliggaren. Det var bud på mål i båda straffområdena men Mehic i målet storspelade. 0-1 till Öster kom på hörna från höger, där Örnblom efter touch från motståndare fick bollen i mål. Öster tog mer och mer över taktpinnen och såg ut att behålla ledningen till halvtid. På övertid kom dock 1-1 på nick efter inlägg från vänsterkanten, där Lundgren/Örnblom tappade markering i straffområdet.

I andra halvlek inledde Öster bäst, men ju längre matchen led, trots en utvisning, kom hemmalaget över spelet och Öster backade alltför närma eget mål. Velic byten där Nordström, Silka, Alexandersson och Henninngsson kom hjälpte föga och det var slutsignalen, som räddade en poäng till rödblått denna kväll.

Om vi ser till hela matchen ger vi Öster + för det rappa spelet under första halvlek och inledningen av andra. Efter bytena sjönk laget tempo och kvalitet i passningsspelet, vilket gav Dalkurd trots 10 man möjligheter framåt. Bästa spelare i Öster idag var Mehic, Silverholt, Drott och Sörensen. I nästa match väntar SMÅLANDSDERBY när J-södra kommer till VISMA Arena på lördag kl. 17.30