Dagens Superettan match mellan Öster och Brage är över och ännu inga tre poäng för Öster i årets seriespel.  En jämn första halvlek med Öster i förarsätet och 1-0 efter Johannessons mål på målvaktsretur. Brage skapade inte en riktig målchans i första.

Andra halvlek hade precis inletts när Oliver Silverholt i närkampsspelet satte armbågen i ansiktet på en Brage spelare och fick rött helt riktigt direkt. Detta ändrade förutsättningarna totalt och Öster backade hem för att försvara.

Öster hade det mycket tungt och Brage anföll oavbrutet. Flera spelare ville byta och verkade orkeslösa. 1-1 kom och även 1-2. Det sistnämnda på hörna, där markeringsspelet är alltför dåligt, missad nick vid första stolpen och vid bortre stolpen stod en fristående grön spelare och kunde göra mål ganska enkelt. Var var Österspelaren???

Det var ett underlag på dagens Myra, som inte direkt inbjöd till rullande fotboll, men det var lika för båda lagen och Brage med sitt fysiska spel vann de flesta närkamperna och sett till 90 minuter inte orättvist hela matchen.

Öster hade tre poäng, som i en ask, men en mycket onödig utvisning, Oliver Silverholt på motståndarplanen efter avblåsning, förstörde dagen för Christian Järdlers Öster.

Tre matcher och ett (1) poäng, en tuff start och nu måste snart Järdler göra något radikalt. Det saknas passningsspel, rörelse och löpningar. När Öster kommer till anfall på kanterna, för få spelare i boxen. Alltför många förluster i man/man spelet. Skall vi dela ut något godkänt betyg idag är det Jonathan Drott, som var närmast.

Öster-Brage 1-2 (1-0)