Eftermiddagens match på Borås Arena blev en tillställning där “nya” Öster inte alls kom upp i någon klass. Trots många nya spelare och tränarens ord om energi, löpvilja och vinnarinstinkt, inget nytt. Öster saknade helt linjer för ett anfallsspel. Båda lagens dystra svit av förluster under de senaste matcherna visade att det var två lag utan självförtroende , som tog sig an de första 45 minuterna. Hemmalaget Norrby hade mycket boll och Österspelarna var alltför långt ifrån i markeringsspelet, De tillät de blåvita rulla boll  mellan sig i inte alltför högt tempo. När man sedan själv fick bollen  var det mest en passning framåt, två bakåt och mycket sidledsspel.

Helg försökte på sin kant, men var oftast alltför ensam och det saknades folk i straffområdet för att ställa till någon oreda för hemmalaget. Norrby skapade mer framåt och kom oftast runt på kanterna utan att direkt hota målet. 1-0 kom dock strax före halvlek på en fast situation, där markeringsspelet först klickade och efter lätt tappad boll av målvakt Andersson, kunde förre Österliraren Strömberg nicka in bollen. Halvtid: 1-0 till hemmalaget.

Underläge i första halvlek och fick vi då se ett nytt Öster i andra halvlek? Nej, det blev nästan omedelbart 2-0 till hemmalaget efter en omställning istället, där Öster inte hängde med varken på vänsterkanten och i mittförsvaret. 3-0 innan Simon Helg lyckades reducera till 3-1. Det blev inte mycket bättre och ingenting skapades framåt.

Nu hem till Växjö och träna söndag/måndag/tisdag för det är ny match i Södertälje mot Syrianska på onsdag, om det nu hjälper

Tabelläget? JA, det blir allt fler poäng till de olika strecken  3 till nedflyttningsstrecket och 8 till  kvalstrecket. Nu återstår det 14 matcher och Öster måste börja vinna!!!