All seriespel utom den yrkesmässiga verksamheten skjuter på sina seriestarter till 1-2 maj. Det är det senaste beslutet från Sv. FF och även för lokalfotbollen med Smålands FF i spetsen gäller dessa ny riktlinjer.

FRÅN svenskfotbol.se…

SvFF:s Förbundsstyrelse har med anledning av det rådande pandemiläget beslutat att skjuta upp seriestarten för de lägre förbundsserierna till den 1-2 maj. Berörda serier är division 1 damer samt division 2 och 3 herrar, som till skillnad från de högre serienivåerna inte omfattas av undantaget avseende yrkesmässig idrott.
Samtidigt har Förbundsstyrelsen uppdragit åt tjänstemannaledet att utreda ytterligare alternativ på hantering för det fall restriktionerna inte tillåter seriestart helgen 1-2 maj.

SvFF:s Tävlingsavdelning har berett frågan inför Förbundsstyrelsens ställningstagande. I förankringsarbetet har man inhämtat synpunkter på hantering av säsongen från berörda föreningar och distriktsförbunden där aspekter som bl.a. dubbel-/enkelmöten, veckoomgångar och utformning och genomförande av kvalspel berörts.

En tydlig majoritet av föreningarna vill i det längsta hålla fast vid en planering med dubbelmöten. Samtidigt är en viktig fråga för föreningarna att få besked om vad som gäller med tillräcklig framförhållning för att kunna planera sin verksamhet.

I nuläget är alltså beslutat att skjuta upp seriestarten i division 1 damer och division 2-3 herrar, men parallellt fortsätter arbetet proaktivt med planering för de scenarion som kan uppstå utifrån en utdragen situation med restriktioner i samhället och följder för svensk fotboll.

FRÅN smalandsfotbollen.se

Med anledning av den osäkra tiden vi nu befinner oss i, där det i nuläget inte är tillåtet att spela några matcher, har Smålands Fotbollförbund beslutat att gå på samma linje som Svenska Fotbollförbundet, vilket innebär att seriestarten skjuts fram till helgen 1-2 maj.

Tävlingarnas spelordning kommer inte lottas om utan seriestarten i våra distriktsserier Div 3-4 Dam, F16 Dam, Div 4-6 Herr sker i omgång 3 som infaller runt helgen 1-2 maj.

  • Omgång 1 kommer att flyttas till efter sista ordinarie omgång i oktober.
  • Omgång 2 kommer att placeras på reservspeldag som är avsedd för respektive serie.
  • Omgång 3 i Div 6 Herr, som ligger grundlottad 26 april, ligger kvar så länge och spelas som planerat om riktlinjer för matcher ändras och tillåter matcher i april.

Önskar föreningar göra matchändring från reservspeldag görs matchändringsönskemål på vanligt sätt.

Övriga serier senior/junior och P16 kommer att lottas med start tidigast helgen 1-2 maj.