Två division 4 serier med lokala Kronobergslag och NU ÄR DET DAX för seriepremiärer med många spännande matcher !!! På fredag kväll seriepremiärer i Kronoberg på Tallevi, Sportfältet, Hagavallen och Lagavallen + bortamatch för Guddarp på Waggeryds IP. Sedan rullar matcherna hela våren.

Vi har tidigare snackat om alla kommande derbymatcher vi kommer att få se i division 4 fotbollen och speciellt i den södra gruppen, som innehåller elva (11) länslag inom korta avstånd, men de hetaste derbymatcherna kanske ändå vi får uppleva i västra serien, där Lagan, Guddarp vill visa Ljungby, vem som är bäst i kommunen. Redan i seriestarten bjuder omgången på fem (5) heta duster.

I södra gruppen

Växjö BK har verkligen visat i träningsspelet att de vill vara ett topplag och är lite av första hands seriefavoriter. Är det dags för Tigrarna att börja klättringen uppåt i seriesystemet på allvar efter några bedrövliga års harvande? Varför inte ett IFK Grimslöv, som var ytterst nära att ta steget redan förra året?

De två nykomlingarna Växjö Norra IF och Åryds IK har också höga ambitioner och båda lagen har sett om sina trupper och förberett sig väl.

Alvesta/Lessebo/Slätthög/Hovshaga har också mycket nytt och träningsspelet har varit ömsom vin och vatten. Lagen kommer med all säkerhet sätta ett eller annat krokben för både varandra och våra favoriter.

Håller Rejban fortfarande klassen, eller går sagan mot sitt slut? Åseda IF med ny tränare i Pierre Bergstrand, tidigare spelare i Norrhults BK överraskade 2017. Kan de göra om detta fina år?  Jocke Spångbergs Vislanda IF, som fick fribiljett till fyran kommer jaga poäng i alla matcher. Hur många blir det?

Var står enda utombyslaget, Lindås/Långasjö. Får de en behaglig resa, när Kronobergslagen strider mot varandra?

Vilket lag blir bäst i Alvesta kommun? Alvesta GIF, IFK Grimslöv, Slätthög BoIF eller Vislanda IF?

Vilket lag blir bäst i Växjö Kommun? Hovshaga AIF, IF Rejban, Växjö BK, Växjö Norra IF eller Åryd IK?

I västra gruppen

Dags för Markaryds IF, som fört en ganska tynande tillvaro de senaste åren? Är det MIF, som äntligen skall upp i seriesystemet? Hur lång tid behöver Ljungby IF för att ställa ett slagkraftigt lag på benen och komma tillbaka i trean? Dragan Culibrk har många nya spelare i truppen och träningsspelet har mycket mer att önska, när vi ser till resultaten, men nu gäller det tre poäng.

Joel Lundbergs, Lagans AIK? Fågel eller fisk? Roberts Krafts, Guddarp, nykomling får kämpa med näbbar och klor. Det kommer härliga derbymatcher mellan Ljungby/Lagan/Guddarp att se framemot. Nästa omgång den 20/4 Ljungby vs Lagan på Lagavallen…

Vilket lag blir bäst i Ljungby Kommun? Guddarps IF, Lagans AIK eller Ljungby IF?

Här är alla premiärmatcherna.

13/4 Grimslöv-Åryd (OBS. Tallevi), Växjö BK-Åseda, Hovshaga-Alvesta, Vaggeryd-Guddarp, Ljungby-Anderstorp

14/4 Rejban-Lessebo, Vislanda-Lindås, Växjö Norra-Slätthög, Vrigstad-Gislaved, Lagan-Malmbäck, Smålandsstenar-Kärda

Markaryds premiärmatch spelas den 20/4 hemma mot Anderstorp (anm. omgång 2)