Den 14 april kl. 13.00 spelas årets första match i sydöstra Götalands trean på Viktoriavallen i Nybro, sedan under eftermiddagen rullar alla övriga matcher i omgång 1 igång. Länsderby redan från start när Älmhult tar emot nykomlingen Hovmantorp. På Granvallen gästas Gransholm av Karlskrona UF och för Växjö United är det Brunnsvallen i Ronneby, som är bortaplan.

Var har vi Växjö United. Ett lag, som byter ansikte år från. Tränaren Alexander Gitselov kan sin sak och får han rätt spelare kan allt hända. Många nya ansikten finns i årets trupp, men det tar säkert lite tid innan spelet sitter. Nykomlingen Hovmantorp får bekänna färg direkt och det gäller att försvarslinjen kan hålla Älmhult borta från från att göra alltför många mål. Hovet visade redan förra året att håller försvaret, med Adde Eriksson i spetsen, petar de alltid in en och annan boll framåt.

Simon Sjöfors, ÄIF, som bygger vidare på lokala spelar, förväntas ta ett nytt steg och på allvar vara med i toppstriden detta år. Laget har under sista åren varit med strax under toppen ända fram till slutomgångarna.

Gransholms IF, som klarade nytt kontrakt i sista omgången 2017, har inte direkt rosat marknaden under försäsongen. Stefan Ekdahls bygge får precis, som 2017 jobba för nytt kontrakt. Deras premiärmotståndare är ett ungt Karlskrona UF, som blandat resultaten under vårens träningsspel. Klara vinster, men också storstryk.

Vi anser att en av huvudfavoriterna till en topplats i årets seriespel är FK Älmeboda/Linneryd med tränaren Bashkim Isufi. Försäsongen har varit ett fantastisk segertåg för de orange/svarta laget. Vi kontaktade tränaren och han såg så här på seriestarten.

-Äntligen skall vi börja spela om tre poäng och vi har laddat hela försäsongen med mycket bra träningar och matcher inför seriespelet. En försäsong, där vi tränat i Hovmantorp och fått ihop en stark och konkurrenskraftig trupp. Många nya spets spelare har gjort att det finns kamp om flera platser i laget. Jag har en trupp på 20-21 spelare.

-Träningsspelet har varit positivt och vi har sju (7) segrar, en (1) oavgjord och en (1) förlust. Klart godkänt!!! Vi har visat en härlig lagmoral och en vilja att vinna.

-Vi var nära förra året och vill vara med i toppen även i år. Siktet är högt ställt och jag har bra koll på de flesta lagen vi skall möta. Sett flera lag i träningsspelet och vet en hel del om deras spelsätt och spelare.

-Vår första motståndare såg jag senast och det är ett mycket spelskickligt IFK Osby, vi möter i premiären på bortaplan.

-Nu börjar det och vi har verkligen väntat på detta. Jag har fått de bästa förutsättningar med en stark trupp med skickliga spelar, avslutar Bashkim

Här är lördagens alla matcher

14/4 Nybro-Karlshamn, Osby-Älmeboda/Linneryd, Hörviken-Glömminge, Ronneby-Växjö United, Älmhult-Hovmantorp, Gransholm-Karlskrona