Det var några år sedan sist, 2007, då Älmeboda/Linneryd med Mikael Andersson, som tränare lirade i tvåan, men nu är det dags igen. Serieseger i division 3 sydöstra och en direktplats i tvåan.

Under ledning av Bashkim Isufi har FK Älmeboda/Linneryd jagat avancemang under de senaste åren och 2016 var laget tvåa efter Räppe, men föll i kvalet mot Nybro. 2017 var man fyra och som sagt 2018 gick laget hela vägen. Inför 2019 har ledningen i första hand byggt vidare på serievinnarna och jobbat med förlängning av befintliga spelares kontrakt. Sedan har man tittat på fd. spelare och Andreas Eriksson, August Bång,
Victor Nilsson, Shafi Nshirmirimana och fått dessa tillbaka. Från grannklubben i norr, Lessebo GoIF har Filip Jeppson och Rasmus Dahlman hämtats.

Kronobergsfotbollen tog kontakt med tränaren Bashkim för en lägeskontroll och fick följande svar på våra frågor. Bashkim berättade att föreningen jobbar hårt för att bygga en starkare grupp av spelare, där alla drar sitt strå till laget. Han ser på byggandet långsiktigt och vill att laget skall bli det kompisgäng, som krävs för att tillsammans utvecklas och nå framgångar. Det känns mycket bra att den stomme, vi haft under 2018 spelar vidare. Truppen kommer består idag av 16+2 , men kan komma utökas något, tror Bashkim.

Under försäsongen kommer träningen att bedrivas dels på Hovmantorps IP, konstgräset, dels med fysiska pass i Växjö. Vi startar upp den 6 januari och kör träning fram till Årydscupen 2019 i februari, där vi deltar innan träningsspelet drar igång, säger Bashkim.

Årets seriemotståndare är lag från Jönköping-, Kalmar-, Blekinge- och Skåneområdet + Räppe GoIF och Bashkim tycker det är bra för Kronobergsfotbollen, att det numera finns två division 2 i länet.