Seriespelet är över, årets sista seriematch i den lokala fotbollen är slut. Öster och Halmstad spelar i Superettan även 2019.

Matchen på Myran är över och inget snack om vem som skulle vinna. Det var ett överlägset HBK sett till spel, mål, vilja och intresse.

Det var nästan bara HBK första 45 på planen idag. Öster spelarna såg ut att redan avslutat säsongen och passningsspelet var långsamt med många felpass. Alltför sega löpningar av anfallsparet Johannesson och Pedro  bidrog till en klar HBK ledning 0-2. Målen 0-1 där motståndaren enkelt rann ifrån hemmaförsvararen och 0-2 på en dundertavla av hemmakeepern.

Andra halvlek blev inte mycket bättre och trots några minuters uppryckning första 10, kunde HBK göra 3 och 4-0 mycket enkelt. Johannesson reducerade på en hörnretur, men det var allt från hemmalaget.

Christian Järdler har mycket att jobba med inför 2019. Han behöver flera nya spelare med fysik och speed. Sommarförvärven Pedro, Andréasson och Ljungberg fick chansen i startelvan, men tog den inte. Andra spelare hade svårt i HBK snabba bolltrillande och hängde inte med när närkamperna kom.

Nu försvinner Vasilj, säkert några till och Järdlers bygge får göra en omstart. Frågan är hur stort tålamod det finns i föreningen, innan resultaten kommer?