Lika svårt att göra mål, som damerna i VDFF har Östergrabbarna haft det under den senaste tiden. De tre forwardsspelarna, som finns i truppen, Kapcevic, Johannesson och Ahrn har ännu inte hittat nätet i årets seriespel. Dags för mer djupledsspel och effektivitet i passnings- och avslutsspelet ikväll på Stadsparksvallen mot Jönköping Södra på bortaplan?

I senaste matchen mot VSK fick äntligen Ahrn chansen, men kompisarna i laget gav honom inte möjligheter att avgöra. Ett alltför långsamt passningsspel kunde inte lösa upp ett VSK försvar, som grupperade sig på egen planhalva och ville spela 0-0.

Förhoppningsvis inga större ändringar i startelvan, kanske brassen Pedro från start, som tia och Örnblom in som mittlibero på bekostnad av Andreasson/Ljungberg.Vi vill se ett Öster, som släpper fram Silverholt och Stefan Karlsson högt upp på kanterna för att få in mer spelare i sista tredjedelen.

Kl. 19.00 Jönköping Södra – Öster

Övriga matcher denna veckan

14/5 Halmstad-Gais 1-2 – 15/5 Örgryte-Varberg 1-1, Mjällby-Trelleborg 2-1, Frej-BP 1-1 – 16/5 Västerås-Syrianska, Jönköping-Öster, Dalkurd-Brage, Degerfors-Norrby