Årets sista match på Visma Arena mellan Östers IF och nedflyttningsklara Ljungskile blev en avslagen historia, där inget av lagen kom upp i någon Superettan klass. Ett Öster, som redan från start tycktes tröga och ointresserade skapade ett antal chanser, men bl.a Alexandersson i friläge mitt framför målet hade ingen skärpa i avslutet. Första halvlek slutade 0-0 och det tröga spelet fortsatte även i andra halvlek och den riktiga inställningen sakandes bland de rödblå.

Det blev bortalaget Ljungskile, som gjorde första målet när det bara återstod ca. 7-8 minuter och det blev spiken i kistan. Ljungskile fick avsluta matchen med 9 utespelare, men Östers försökte med en sista anstormning för kvittering, lyckades inte. J-södra vann hemma mot Trelleborg med 2-1 och blir det tredje laget, som får kvala  eller t.o.m utmana Degerfors om en direktplats till Allsvenskan

För Östers del återstår en match borta mot Västerås SK innan årets seriespel är över. Fjärde platsen är säkrad och årets resultat är positivt sett till tidigare. Efter sista matchen gäller det för Dennis Velic och hans team att ladda för 2021. Flera spelare har underpresterat 2020 och det blir säkert en hel del förändringar i truppen och utöver redan presenterade nya spelare, en påfyllning med  ännu några nya spelare inför återstarten i januari.

Stefan Karlsson och Johan Persson spelade sin sista match på VISMA för de rödblå.

Öster-Ljungskile 0-1