Det blev inget avancemang 2017, men i år fixade gänget, som spelar sina hemmamatcher på Furuskans och Tornevallen direktplats utan kval. Nu är det trean, som gäller 2019!

Kronobergsfotbollen träffade spelande tränaren Enes Ahmetovic, som fortsätter i första hand utanför planen under 2019?

– Jag placerade mig utanför laget redan under den gångna säsongen och det är där jag kommer att jobba och bygga vidare på detta fantastiska kompisgäng, berättar Enes.

– Självklart kommer jag att hålla formen och ta ut mig själv, om grabbarna inte håller sig till det vi bestämt!

-För tillfället jobbar jag med den befintliga gruppen. Någon/några slutar, men jag räknar med att merparten är med inför 2019. Sedan kommer jag bjuda in några i samband med uppstarten den 19/11.

-Vi träningsmatchar mot Hovmantorp under den första veckan. Därefter kör vi stillsamt med fys och fuzzball fram i december. Under januari en lugn och fin uppstart med en träff/vecka, där vi tillsammans sysslar med olika saker, som inte direkt är fotbollsrelaterade.

-När vi sedan drar igång i februari på allvar, vet jag att spelarna själva har förberett sig väl och vi kan då starta på högsta nivå direkt, berättar Enes.

-I övrigt bygger vi på organisationen runt laget med assisterande tränare, målvaktstränare, andra i teamet bl.a. en som filmar matcherna o.s.v.

På min fråga om hans egen, föreningens och lagets målsättning inför IFK Grimslövs/VT seriespel i trean kommer svaret snabbt och väntat. -Nytt kontrakt!