Vi närmar oss slutet och flera lag är redan klara för spel i högre serier 2021, men också kvalklara för att ta sig upp ett steg. Sm. FF har lämnat ut hur det kommer att gå till efter seriespelet, när det gäller  Upp- och nedflyttning av herrlag i Smålandsfotbollen.  Seriesegrare uppflyttas, om inget annat föreskrivits, till närmast högre serie. Från varje serie nedflyttas, om inget annat föreskrivits, erforderligt antal lag, för att bereda plats för kvalificerade lag från lägre division.

I den lokala fotbollen gäller för division fyra sydvästra, att IFK GRIMSLÖV/VT är enda fyranlag från länet, som kvalar till trean 2021. Bottenstriden mycket intressant. Ett lag åker direkt ut och ett (1) som får kvala. En match återstår och Liatorp/Eneryda, Markaryd, Gransholm och VBK är de mest utsatta lagen, när det gäller direkt nedflyttning.  BK har spelat färdigt, men LEIF, Markaryd och Gransholm måste alla VINNA för att ta chansen till nytt kontrakt.

DE tuffa matcherna spelas på lördag kl. 13.00 är Liatorp/Eneryda-Rejban, Hovshaga-Markaryd, Gransholm-Lammhult

Div 4 Herr:
Div. 4 herr, består av 12 lag i fyra seriegrupper.
Lag 1 flyttas upp till div. 3 herr.
Lag 2 spelar kval till div. 3 herr.
Lag 10 spelar kval till div. 4 herr.
Lag 11-12 flyttas ned till div. 5 herr.

I division fem serierna kan Moheda i Mellersta serien vinna eller gå till kval. I den Södra måste Sandsbro vinna mot Alvesta med SEX (6)  mål för att knipa direktplatsen. Vi tror SAIK och V/D gör upp om platserna 2-3 och kvalar. Sydvästra serien blir det mest sannolikt kvalspel för Delary/Pjätteryd och Torpa

I botten av serierna är det Guddarp i den sydvästra femman, som kan hamna på kvalplats, då lagen runt strecket möter varandra blir det ganska spännande. Konga eller Hovmantorp mot negativt kval. Det avgörs på lördag och det är fördel Hovet.

Div 5 Herr:
Div. 5 herr, består av 12 lag i sex seriegrupper.
Lag 1 flyttas upp till div. 4 herr.
Lag 2 och lag 3 spelar kval till div. 4 herr.
Lag 10 spelar kval till div. 5 herr.
Lag 11-12 flyttas ned till div. 6 herr.

Åseda eller Ekenässjön. Självklart Åseda i Vetlandasexan. Nya Alvesta United eller Vissefjärda i Växjö sexan. Tufft för Alvesta mot Urshult, som överraskande slog seriefavoriten Wexio senast. Wexio har spelat klart och kan snuvas på kvalplatsen av Vissefjärda och Skruv.  Älmhults sexan redan klart!!! R/T vinnare och där matcher om platserna 2-3, där tre lag Agunnaryd, Kånna och Virestad slåss om de två kvalplatserna. Ovisst då Agunnaryd möter serievinnaren. Det räcker inte med ett poäng. Det krävs vinst.  Kånna och Virestad måste vinna sina matcher.

Div 6 Herr:
Div. 6 herr, består av 9 seriegrupper om lämpligt antal lag (beroende på totalt antal anmälda lag).
Lag 1 flyttas upp till div. 5 herr.
Lag 2 och lag 3 spelar kval till div. 5 herrar.

På DAMSIDAN i division 2 är det seriefinal i sydvästra Götaland mellan Astrio-Älmhult kl. 14.00 på söndag och det krävs vinst för ÄIF damerna  för serieseger och avancemang. I division 2 Östra Götaland kan VBK damerna vid vinst ta hem seriesegern, men då krävs det att serieledaren Emmaboda tappar poäng mot Glömminge. Här avgörs allt kl. 15.00 på lördag.

I botten är det vara eller försvinna för Ljungbydamerna, som helst skall vinna mot Centern, men kan räddas av en poäng om Lilla Träslövs förlorar.

Endast seriesegraren flyttas upp…