Det bjöds på en hel del från hemmalaget Öster, när IK Brage kom till Myran ikväll för match i Superettan. Hemmalaget hade ett synbart övertag matchen igenom, men detta berodde till stor del på att bortalaget efter sin ledning bara jobbade på att försvara den.

0-1 , var en riktig bjudning av Mattias Pavic, som frispelade Brage spelaren, som enkelt kunde göra mål. Öster försökte och försökte, men det finns inget anfallsspel, inga riktlinjer utan passningar och inspel från kanterna går på en höft. Det ser oftast riktigt säkert ut, när Öster spelar upp och låter bollen rulla med ett kortpassningsspel, där man inte vinner mycket mark. Detta passningsspel spelas i den egna zonen mellan eget straffområde och ca. 10 meter in på motståndarens planhalva, men i sista tredjedelen finns inga linjer alls. Kommer  kantspelarna runt för inlägg, saknas rörlighet i anfallslinjen och kantspelaren får inga alternativ, utan bara lyfter in bollen på chans.

Juan Pedro kom in sista kvarten och gjorde 1-1 i stort sätt på egen hand, lite med studs och kunde enkelt från nära håll kvittera. 1-2 kom snabbt efter flera dåliga försvarsingrepp visades. Först tappade Öster bollen på Brages högerkant och i man/man duellen, som följde förlorade Månz Karlsson och på inlägget, som följde tappade Lundgren helt markering och Brage spelaren kunde “klacka” in bollen hur enkelt som helst. Slutet blev frustrerande för hemmalaget, då Brage spelarna maskade och tog god tid på sig alla lägen. Detta resulterade i utvisning helt riktig för Ljungberg, som överföll en bortaspelare. I tumultet rusade en avbytare från Brage in och bröstade upp sig, vilket borde renderat i rött och inte gult kort.Skärpning domaren!!

På den övertid, som kom till kunde Öster kvittera genom Johannesson och 2-2 var kanske rättvist, då båda lagen presterade en usel fotboll på denna nivån. Bäst i Öster ikväll?

För Östers del inte ett steg framåt fotbollsmässigt, utan det saknas linjer, spelidé, variation i anfallsspelet, Hur länge skall CJ få fortsätta innan det händer något? Snart dax att låta Velic ta över?

Öster-Brage 2-2

I tvåan ny match för Älmeboda/Linneryd, som föll med 1-2 mot Karlskrona. 6 poäng på 10 matcher, en seger – inte något vidare, eller hur?