GOTT NYTT ÅR alla lokalfotbollsälskare. 2019 är slut och nu ser vi framemot ett nytt framgångsrikt fotbollsår för lagen i Kronoberg. Vi går in i 2020 med ett lag, Växjö DFF, i damallsvenskan, Östers IF i Superettan. Två lag, Räppe GoIF och FK Älmeboda/Linneryd,  i herrtvåan och fem lag, Ingelstad IK, Ljungby IF, Växjö BK, Växjö DFF Akademi och Älmhults IF i  damernas tvåa. I herrarnas trean fotboll hittar vi fyra lag, Lagans AIK, Ljungby IF,  Växjö Norra IF och Åryds IK.

Sydvästra fyran blir en riktig “Kronobergsfyra” med tolv lag från mellersta och västra länet. Många härliga derbymatcher varje helg i 22 omgångar. Halva gruppen är nya lag jfr. med 2019, Markaryds IF, Älmhults IF, IFK Grimslöv, Liatorp/Eneryda IF, IFK Lammhult och Växjö BOIS (6)

Lessebo GoIF och Tingsryd United försvarar länets färger i sydöstra serien mot lag från i första hand Kalmarområdet.

Ett steg ner i seriesystemet tre serier bland femmorna med lag från Kronoberg, mellersta (3), sydvästra (4) och södra (9) inblandade med bl.a. Strömsnäsbruk, Moheda och Guddarp från fyran och Hovmantorp, Furuby och Sandsbro från sexorna.

Längst ner i lingonserierna några nya konstellationer. Från femman kommer Agunnaryd, Alstermo/Orrefors, Angelstad och Åby/Tjureda.

VAD HÄNDER I JANUARI/FEBRUARI?

Det är träningsstart på många fötter efter ledigheten i jul och nyår och en månad, där träningen prioriteras. På olika platser runt om i länet laddar föreningarna nu för 2020 och det blir också en hel del  inomhus CUP spel i olika former. Växjö DFF och Östers IF träningsstartar men träningsspelet drar först igång i februari. För Öster match den 2/2 borta mot KFF.

VI på kronobergsfotbollen.se LADDAR INFÖR “SPELGUIDEN Åryd Cup” —– En populär fotbollscup, som spelas i Växjö Tipshall för 11 manna lag. Förra årets segrare FK Älmeboda/Linneryd skall försöka försvara sin titel och cupen spelas i februari 14-16 med slutspel en vecka senare.

Vi tog pulsen på arrangörsföreningen och snackade med en av de ansvariga Janne Johansson, som berättade att det är mycket stort intresse för cupen i februari, som spelas i Växjö Tipshall. 28 lag har anmält sig och förra årets vinnare Älmeboda/Linneryd, som vann finalen mot Hovshaga, är ett av lagen. Även vårt andra division 2 lag, Räppe GoIF, kommer att spela i cupen.

Lottningen kommer att göras i början av januari och vi kommer ser framemot en häftig tillställning dels den 14-16 och 22 februari, avslutar Janne.

 

EN NYHET 2020: Varje onsdag kommer VECKANS FOTBOLLSSPECIAL – reportage om ett specifikt lag i länet med intervjuer med tränare, ledare och spelare m.m