Ingelstad IK, Lessebo GoIF och Åryds IK är de tre !!! länslag, som kommer att spela division fyra fotboll på den östra kanten under 2019. Fjärde länslaget Åseda IF har dragit sig ur seriespelet i sista stund och det innebär en serie med bara 11 lag. Motståndare för lagen är Blomstermåla, Färjestaden, Hossmo, Kalmar S, Lindås/Långasjö, Runsten, Smedby och Ängö.

Första omgången enligt följande: 12/4 Blomstermåla-Lindås – 13/4 Runsten-Ängö, Lessebo-Smedby, Åryd-Färjestaden. Ingelstad IKs premiär match mot Kalmar inställd! Laget premiärspelar hemma den 19 april mot Blomstermåla.

Till Kronobergsfotbollen hade länets tränare följande att förtälja inför säsongsstarten

Tomas Andersson Ingelstad IK framhöll att han i år har en mycket bredare trupp och detta, då många unga egna spelare flyttats upp. Han tycker att det finns en mycket bra balans i truppen. Vi är nykomlingar, men kan säkert ställa till en hel del problem för många av lagen. Edvin Henningsson, Emil Blennow, Anel Grosdanic och Alexander Andersson är spelare, som han alltid vill ha med i startelvan. Tomas tror att Åryd är det enda länslag, som kan utmana Hossmo, Smedby och Lindås om topplatserna 2019.

En av årets favoritlag är Åryds IK, med ny tränare i Oliver Nedanovski, som kommer hem efter några år i Halland. Oliver berättar att tränarjobbet är nytt och spännande. För honom är det viktigt att bygga ett LAG. Han själv kommer att spela och då är det Ivan Spahic, som skall styra och ställa från bänken. Oliver menar dock, att han kommer vara en spelande tränare och coacha även under matchen.

Han hoppas mycket på att Umar Bashir tar stort ansvar och förväntar sig en rejäl förstärkning för laget nu när Jay Gonzales kommer till spel. Nu inför premiären tycker han att  laget, ser bra ut och att det äntligen startar. På frågan om favoriter svarar Oliver ödmjukt att det är oss, som lagen får jaga i toppen.

Tredje länslaget i serien är Lessebo GOIF och även de har ny tränare för 2019. Det är Johan Karlsson, som plockats upp från egna ledet för att nu ansvara för seniorerna.Johan berättar för Kronobergsfotbollen att de jobbat mycket med försvarsspelet inledningsvis i år. Han tycker också spelarnas inställning till matcherna har svajat lite , men blivit bättre på sista tiden.

Hans spelfilosofi är i grunden att laget skall äga mycket boll och spela ett vägvinnande passningsspel. Målvakten Johan Engman, kaptenen Kristoffer Eriksson och nyförvärvet Tif Kiddu är spelare, som drar ett tungt lass och Johan tycker att hans lag kan vara med strax under toppen och ge favoriterna Smedby, Hossmo och Åryd en kamp.

Hur slutar serien 2019? Svårtippat men Åryds IK, som ligger nära hjärtat, är det Kronobergslag jag tror och skall vara med i toppstriden. Har tyvärr lite dålig koll på Kalmarlagen, men Hossmo har värvat bra och det är kanske dags nu? Smedby var också i topp 2018. De två övrig länslagen Ingelstad IK och Lessebo GoF skall inte underskattas och kommer med all säkerhet klara en plats på övre halvan