Dags för spel i damallsvenskan igen för Växjö DFF och efter 3 matcher utan förlust är det bortamatch mot KIF Örebro, som har placeringen strax framför VDFF i tabellen. En viktig poängmatch för att bestämma riktningen UPP eller NER i tabellen. KIF Örebro är ett av de lag, VDFF skall ha bakom sig, när vi summerar tabellen efter 2019.

Inledningsvis en förlust, två kryss och en vinst för VDFF, medan KIF Örebro vunnit två (LB07 och Vittsjö) samt förlorat två (Linköping och Rosengård) KIF Örebro är det lag, som släppt in flest mål jämte bottenlagen på sina fyra inledande matcher.

Försvarsmässigt har Henrik Larsson fått ordning på tjejerna. Ett insläppt på de tre senaste är fullt godkänt. Framåt har det blivit bättre och bättre och senast kom även Anna Anvegård med i målprotokollet. Vem som skall kampera ihop med Anna är den stora frågan, Ritah eller Violah. Förhoppningsvis är Cankovic tillbaka och att vi får se ett anfallande istället för ett försvarande VDFF.

11/5 Vittsjö-Eskilstuna, Örebro-Växjö, Linköping-Kungsbacka, Kopparberg/Göteborg-Djurgården, LB07-Rosengård  –  12/5 Piteå-Kristianstad

Ännu mera dam idag :VDFF akademi-Dösjöbro, Hessleholm-BKdam, Waggeryd-Ingelstaddam, Älmhultdam-Smålandstenar