Omgång 19 och bortamatch för Öster i Superettan när laget i eftermiddag kl. 15.00 spelar på Domnarvsvallen i Borlänge mot ett av årets överraskningslag IK Brage. Placeringen för hemmalaget är för dagen på tredje plats och kvalplats till Allsvenskan 2020. Det är bara Varberg BOIS och Mjällby AIF, som ligger före och det ser verkligen ljust ut för hemmalaget, som vid vinst kan närma sig den allsvenska platsen.

Brage vann borta mot BP, men förlorade hemma senast mot Mjällby. Öster kommer från hemmaseger mot GAIS och ett lyft i tabellen till 14:e plats och kvalplats. För att få häng på GAIS, Syrianska, HBK och Västerås krävs dock mera poäng. Varför inte plocka dessa idag?

James Keene och Johan Persson utanför startelvan p.g.a. tre varningar ett minus, men samtidigt har deras intensitet och energi lyft de övriga spelarnas framfart och vi såg senast ett KÄMPANDE Öster, som gjorde sina löpningar och tog för sig närkamperna. Laget får tillbaka både Stefan och Måns Karlsson. Kanske en FEMBACKSLINJE och ett spel 5-2-3 med .och Wall på kanterna, Drott, Ljungberg i defensiven samt Johansson, Johannesson och Helg framåt. Johannesson måste hitta målet nån gång, eller hur?

Alla poäng IDAG är godkänt.

Brage – Öster kl. 15.00

Övrig matcher Varberg-Frej 2-2, HBK-Dalkurd 2-0, Norrby-Degerfors 1-0, Trelleborg-BP,  Gais-Mjällby, Västerås-Örgryte, J-södra-Syrianska