Lite vid sidan av eller österut spelar Lessebo och Tingsryd sin division 4 fotboll och detta mot lag från Kalmar hållet. Lessebo har vanan inne medan resor österut är lite nyare för nykomlingen i fyran Tingsryd United. Vad vet tränarna om motståndarna och hur går det i höstens tuffa enkelserie.

Motståndarlagen i sydöstra fyran är Borgholm, Färjestaden, Glömminge, Hossmo, Lindås/Långasjö, Ruda, Smedby, SSG och Ängö. Ölands laget Glömminge, med spel i trean föregående år och Hossmo och Lindås/Långasjö med lag, som alltid vill vara i toppen. Lite av derbykaraktär kring lagen Lessebo, Lindås/Långasjö och Tingsryd.

Lessebo GoIF med Rasmus Dahlman tillbaka efter ett år i tvåan med Älmeboda/Linneryd och Emil A Jansson en stark pjäs finns att tillgå efter sin utflykt till Örsjö. Vi vet också att Tif Kiddu har ganska lätt att hitta målet.

Kronobergsfotbollen tog kontakt med en legendar i Lessebofotbollen. Niklas Andersson med flera år på mittfältet i den gulblå tröjan, numera len av två lagledare för laget. Här är Niklas funderingar inför året seriespel.

Niklas berättade att hans roll i föreningen med A-laget är en av två lagledare. På deras ansvar ligger bjuda in lag, kontakta domare, hålla ordning och reda på utrustningen och pumpa bollar. För egen del inget fotbollsspelande längre. För några år sedan kunde han sitta på bänken och göra några inhopp. Jag var i Lessebo en gång, då han gjorde inhopp som målvakt, med gott resultat.

Han berättar vidare att truppen, som är en ung uppsättning spelare, inledde säsongen i början av januari med träningen. Innan pandemin satte stopp hann laget t.o.m spela några träningsmatcher. Efter uppehåll och lite paus från fotbollen, har nu laget kommit igång igen och nu är det snart dags för seriepremiär.

Lessebo spelar i sydöstra fyran med många lag mot Kalmarhållet och några av lagen Hossmo, Lindås/Långasjö och Påryd, tror Niklas, att hans lag måste vara bättre än för att hålla sig i absoluta toppen av serien

På lördag drar serien igång med nykomlingen Tingsryd United mot St. Sigfrids, innan Lessebo på hemmaplan tar sig an Påryd den 4/8. Här är länslagens inledningsmatcher 

1/8 Tingsryd-SSG

4/8  Lessebo-Påryd

8/8  Glömmige-Tingsryd, SSG-Lessebo,