acup167

Dagens artikel handlar om en fotbollskarriär, som fortfarande pågår, men där hjärtat alltid funnits i Växjö

Araby IFstadsdelen Araby. I nästan 25 år har Ibro Fazlic älskat att spela fotboll. Han började tidigt med ungdomsfotboll i bostadsområdet han växte upp i och hans första förening blev självklart Araby IF. Där inledde hans sin karriär, som mål- och anfalls glad forward i ett av föreningen ungdomslag.

Det gick riktigt bra med fotbollen och drömmar om att bli en riktig fotbollsstjärna När han blev junior ville han testa sina talanger och det blev junior- och Tipselitfotboll för våra röd/blå vänner, Östers IF. Där blev det ombytta roller och han spelade mest mittback.

Det dröjde inte länge utan hjärtat ville tillbaka till Araby stadsdelen och klubben Bergendahlska IF, som numera var bildad. I den nya föreningen spelade Ibro både division 5 och 6 fotboll och nu var han forward igen.

ibrokingDet blev många mål under denna perioden och under några år var Ibro bäste målskytt i Kronoberg för sitt Bergendahlska och FC Växjö, som föreningen efter några år bytte namn till. Det skall sägas att sedan fotbollssnack.com/kronobergsfotbollen.se började hålla koll på skytteligan 2003, är det Ibro, som har målrekordet, då han 2007 gjorde 41 mål under en säsong.

I FC Växjö fick Ibro vara med att vinna fyran och det var dags för spel i Elitfyran för stadsdelsföreningen från Araby. Samtidigt hade FC ett farmaravtal med Räppe, då i division 3. Tyvärr föll Räppe ur trean och FC fick inte gå upp i E4:an. Det blev slutet på sagan FC Växjö och får Ibros del en flytt till farmarklubben, Räppe GoIF.

ibro1606-En bra och välskött förening, säger Ibro om Räppe GoIF och jag trivdes riktigt bra, även om jag under de två åren mest fick spela i försvaret.

-Tog ett litet sabbatsår 2015 och återgick till forwardsspelet i Virestad IF och division 5. Krutet fanns kvar och det blev 20 mål, men nu är jag tillbaka i Räppe GoIF och hoppas jag kan vara en förebild för de unga spelarna. Jag vill visa att man skall ge allt både på träning och matcher. Kanske kan det bli ett och annat division 3 mål på gamla dar, skrattar Ibro

-Jag trivs verkligen i Räppe och Gitselov hade jag, som tränare i FC Växjö för många år sedan. Jag har spelat mycket fotboll, men har ännu inte fyllt 30. Jag har några år kvar som spelare och vi får se vad det blir i framtiden, avslutar Ibro.

Det är dags för träning på hans egen hemmaarena i Araby och nu på lördag spelar Räppe seriepremiär mot Älmhult i sydöstra trean på Araby Arena!