oif1601

Det är dags för FOTBOLL igen och på fredag kväll spelar Östers IF sin första träningsmatch för året i Växjö Tipshall. Det är det röd/blå laget från Helsingborg med välkände Henke Larsson, som tränare, som står för motståndet.

Helsingborgs IF, som fått bygga om igen, då mv. Pär Hansson, anfallarna Prica och Simovic försvunnet kommer till Växjö med målvakten Matt Pyzdrowski, åldermannen Peter Larsson i försvaret, förre Österspelaren Darijan Bojanic och bröderna Wede på mitten och nye Matthew Rusicke, senast i Halmstad, tillsammans Jordan Larsson längst fram. Ett relativt nytt och oprövat HIF startar jakten inför den allsvenska premiären den 2 april, då Gefle väntar på bortaplan.

Östers IF har tränat i två veckor drygt och det har varit ett 20-tal spelare, som tränartrion Askebrand, Björklund och Velic trimmar på konstgräset i Växjö Tipshall. matteoForwarden Matteo Zampi/Blomkvist skadade sig på en av de första träningarna och då det nu konstaterats att det är en korsbandsskada kommer han att vara borta ganska länge.

Träningsspelande kommer att vara tätt och redan nästa vecka kommer Hasse Eklunds Falkenberg till Växjö.

Troligen kommer Öster hela truppen spela mot HIF, men förhoppningsvis inleder laget med en tänkt första uppställning och varför inte denna elva: Rydén – Shaze, Vasilj, Lindblad, Nurkic – Drott, Elvby – Donkar, Velic, Östlund – Berglund

Fredag kväll kl. 19.00 i Växjö Tipshall: Östers IF-Helsingborgs IF

 robin0bberglund