ÄNTLIGEN har seriefotbollen på det lokala planet startat och för våra lag i 3an, 4an och 5an rullade bollarna både fredag, lördag och söndag. Nu var det dags för tränarna att få besked om försäsongens träningar varit OK, att det var rätt spelare uttagna och att spelarna gjorde vad de skulle.

På några håll och fötter var det glada miner, på andra håll lite dystrare och det kanske fanns några, som redan nu undrar vad som hände?

I division 3 fotbollen TRE länslag med segrar, Växjö United, Älmeboda/Linneryd och Älmhult. Mest överraskande Uniteds stora bortaseger mot Ronneby och FYRA (4) mål av  Pashcal Drugobor, i ett lag med många nya spelare.  Har Gits, redan fått ihop laget? Tuff start för i första hand Gransholm, som förlorade hemma.

(Flera bilder från lokalfotbollen under MEDIA/BILD, Andreas bilder)

I fyran södra höll favoriterna IFK Grimslöv/Torsås och Växjö BK. Mål framåt och inga mål bakåt. Båda dessa lag blir svårstoppade. Alvesta, Rejban, Slätthög och Lindås vann också. Såg själv 45 minuter på matchen Norra-Slätthög. Bra tempo, häftiga dueller och kamper. Två lag, som säkert plockar många poäng.

I fyran västra startade återtåget för Ljungby tufft och laget nollades på hemmaplan, Lagavallen mot Anderstorp. Ännu tuffare för nykomlingen Guddarp, som fick resa hem med SJU (7) bollar i baken från Waggeryd. Förra årets succelag Lagans AIK inledde starkt med klar hemmaseger (5-0)

Noterbart 6 målvakter höll NOLLAN i trean och fyran, starkt och i kommande omgång en match om fortsatt nolla för Alvestas och Växjö BKs målvakter!

I femman södra vann till slut Tingsryd United det heta kommunderby på Örmovallen med 1-0. Mål i slutminuterna av Jonathan Åberg. Kryss i Växjöderbyt mellan BOIS och V/D och förlust för Furuby trots ledning med 3-2 i nästan 70 minuter.

I femman sydvästra hemmaseger för Strömsnäsbruk och bortaseger för vår favorit Torpa, men bara en bortapoäng för Agunnaryd och D/P.

NU laddar vi för omgång två och i VÄSTRA fyran derbyt Ljungby-Lagan på Lagavallen och vinnarna Alvesta-Växjö BK och Rejban-Slätthög i SÖDRA fyran. Intressant också hur Norra skall svara mot Grimslöv/VT efter förlust senast.