I kväll spelades den första kvalmatchen för att även 2020 spela i SUPERETTAN och på Landskrona IP avgjordes den tillställningen. Ett Landskrona BOIS, som vid degraderingen från Superettan tog en ny inriktning och satsade på unga egna produkter i första hand mot ett Östers IF, som efter uppflyttning från ettan för några år sedan jobbat på att komma tillbaka till Allsvenskan igen.

Matchen inleddes med försiktigt spel från båda håll och det var hemmalaget i förarsätet. Efter en crossboll höger vänster fick Linus Olsson bollen och när Lundgren stod på hälarna kunde han enkelt göra 1-0.

Det blev omedelbar uppryckning och efter dubbelhörna spelade Calle in bollen och Dragan kunde sätta 1-1. Därefter mycket Öster boll då försvaret vågade stå upp utan att backa. Resultatet stod sig halvleken ut utan några ytterligare bra chanser.

Inga mål i andra halvlek, där Öster bevakade resultatet och BOIS var alltför försiktiga. Det var en medioker andra halvlek, där inget av lagen gav sina motståndare möjligheten att ta steget fram för att avgöra matchen.

Efter matchen var Denis Velic ganska nöjd och han tyckte att det var som förväntat. Tufft och försiktigt, men kryss och mål på bortaplan är jag ganska nöjd. Nu har vi en liten fördel, då vi klarar oss med 0-0.

Ny och avgörande match på söndag kl. 13.00 på Myresjöhus Arena

Foto: bilderna.it