Vi närmar oss sommaruppehållet och det finns några länslag, som sticker ut och visar lite stabilitet. Jag tänker självklart på Växjö United, Slätthögs BoIF och Ingelstad IK med NOLLAN kvar i förlustraden. Även Älmhults IF,  IFK Grimslöv/VT, Tingsryd United, Liatorp/Eneryda, Strömsnäsbruks IF och Ryssby IF och med 1 förlust hittills skall hedras.

Seriespelet är fortfarande i sin linda och med två elitlag, Räppe i tvåan och nu möjligheter att få ytterligare lag i tvåan/trean, ser vi framemot sommaravslutningen och en spännande höst.

Just nu två länslag Växjö United och Älmhults IF i kampen om topplatserna i trean (kanske ett nytt division 2 lag från länet 2019). Tränarna Alexander Gitselov och Simon Sjöfors gör ett fantastiskt  jobb. Gits med många nya spelare, Simon med en mängd lokala lirare. Vi måste också nämna, Patrik Roos, Hovmantorp GOIF, som har visat sig lika svårslagna 2018, som 2017. Sedan 11 september 2016 har laget på 33 matcher bara förlorat 4 gånger.

Lite längre ner i seriespelet hittar vi Ingelstads IK med NOLLAN intakt. Thomas Anderssons grabbar har kryssat tre gånger, men blir svåra i fortsättningen. Här är det upp till TU och LEIF att hänga på och fortsätta, som de inlett seriespelet.

Första mötet på ett par år mellan Norra och VBK spelades i veckan och trist nog 0-0. I fyran lever förhoppningarna för att äntligen Slätthög skall nå trean, men deras höstspel brukar inte räcka till.  2017 tog laget 13 poäng av 30 möjliga på sista 10 matcherna. Jag tror fortfarande i första hand på Växjö BK och IFK Grimslöv i södra och Markaryd i västra serierna.

Ljungby är med i toppen och kanske kan nykomlingarna Guddarp, Växjö Norra och Åryds IK ställa till med en och annan skräll.

I de tre femmorna, där är Alstermo i SÖ, Strömsnäsbruk i SV och Ingelstad i S, som är mina favoriter med långt upp i tabellerna.

Ingelstaddam är mitt överraskningslag i damtvåan. Älmhult och Växjö BK topplatser var väntade. Tyvärr räcker troligen inget lag till för att avancera till division 1.

Slutligen våra två ELITLAG, Växjö DFF och Östers IF har inlett så där. Kanske lite mer positivt för VDFF i damallsvenskan. Östers inledning inte alls vad vi förväntade oss, men vi som varit med vet att det tar tid att bygga ett nytt lag. Förhoppningsvis kan Järdler byta bort några och byta till sig några nya under sommaruppehållet.   Både VDFF och Öster är spelande lag och när motståndarnas fysiska spel skapar fördelar trillar målen in i fel bur alltför lätt. Marginalerna är inte alltid med och både Järdlers och Fondins anfallsspel måste bli effektivare. NU närmast Kristianstad för VDFF (h) och Gefle för Öster (b). Får vi be om sex(6) poäng, tack?

Hasse Sjöholm