Dagens damallsvenska match på Myresjöhus Arena mot Svenska mästarna 2018, Piteå IF är över och Växjö DFF har gått från 0-5 senast till 0-0 i en match där inget av lagen presterade någon match att komma ihåg.

Hemmalaget inledde bäst i första halvlek och hade genom Anna Anvegård de bästa chanserna, men det räckte inte för att bollen skulle rulla över mållinjen. 0-0 i halvlek ganska rättvist.

I andra tog det helröda bortalaget mer initiativ och stormade fram i synnerhet på högerkanten. VDFF tjejerna fick slå ifrån sig och andra bollarna hamnade hos motståndarna, som på nytt kom till anfall. I slutskedet av matchen var det mycket nervöst för hemmalaget, då hörna efter hörna avlöste varandra, när Piteåtjejerna tryckte på. Ribba och stolpe räddade VDFF målet från påhälsning ett flertal gånger.

Det egna anfallsspelet kom helt bort och det fanns inget kantspel i VDFF framstötar. Anna Anvegård är alldeles för ensam och skall det hända något framåt, måste flera spelare vara med i sista tredjedelen. Vi vill också klaga på rörligheten, passningsspelet och bollkänslan, där båda lagen visade prov på massor av misstag och tappade bollar.

VDFFs första allsvenska mål 2019 låter vänta på sig och det krävs mycket mer mod i anfallsspelet. Det räcker inte att Anna Anvegård jagar fram och tillbaka. Även andra spelare måste våga framåt.

Kopparberg/Göteborg-Eskilstuna 1-1, Rosengård-Kristianstad 5-1, Växjö-Piteå 0-0, Vittsjö-Kungsbacka 3-0, LB07-Örebro 1-3, Djurgården-Linköping 2-3