Östers IF till kvalspel efter att Superettan i dag spelat sin sista omgång. Matchen på hemmaarenan Myran, som laget var tvungna att vinna . Det blev hela 4-0 efter 2-0 i halvlek och vi såg ett rörligt, kämpande och jagande hemmalag redan från start.  1-0 kom snabbt, men redan i första anfallet skulle det varit mål. 1-0 Kapcevic vackert på passning från Silverholt. Hela första halvlek var jämn, men då fick Öster det målet, som knäckte Frej. I första halvleks slutminut fick Pavic träff och vi borta försvarare gick bollen i en båge in vid målvakten högra stolpe. 2-0 och halvlek. samtidigt 1-0 till BP och Frej på nedflyttning.

I andra var det till en början ganska jämt och Öster höll Frej på utsidan och inga direkta farligheter kom mot Robin i målet. 3-0 när Helg slog en frispark, som målvakten fumlade in och nu var det definitivt kört för Frej. I samma veva vänder J-södra matchen mot BP och leder med 2-1, vilket innebär att Frej får kvala.

Frej jobbade vidare framåt, men istället avslutade Kapcevic med 4-0 och matchen var avgjord och trots förlust blir det kval även för Frej, då BP endast orkade med 2-2 mot J-södra.

Hela Öster gjorde en bra match. Kanske årets bästa inför en lycklig hemmapublik och ingen skall framhållas före någon annan. Alla gjorde sitt jobb. Stor kred till Denis och Kalle, som tog över och det vi såg i eftermiddags kan räcka hela vägen till nytt kontrakt.

NU blir det en häftig kvalvecka i Svensk fotboll

Onsdag: Brage-Kalmar

Torsdag: Landskrona-Öster, Umeå-Frej

Lördag. Kalmar-Brage

Söndag: Öster-Landskrona, Frej-Umeå