Seriespelet i år är kort och nu när serierna närmar sig slutet, är flera lag inblandade i bottenskiktet och har bara en-två-tre matcher framför sig med hyperviktiga poäng Växjö DFF i damallsvenskan har det tufft, Räppe GoIF, FK Älmeboda/Linneryd i tvåan ligger i riskzonen, Lagans AIK och Norra i trean bör klara sig, I fyran sydvästra är det flera lag, som darrar.  LEIF, Markaryd, Gransholm, VBK i första hand och Guddarp är de lag, som ligger mest pyrt till i sydvästra femman.

DAMALLSVENSKAN – Efter landslagsuppehållet återstår det nu sju (7) matcher för Växjö DFF, som i botten tampas med Uppsala 10, Eskilstuna 14, Piteå 15 och Djurgården 16. VDFFs poängskörd är 12 på 15 matcher. Dessa matcher är  KRISTIANSTAD (h), DJURGÅRDEN (b), PITEÅ (h), UPPSALA (b) KOPPARBERG/GÖTEBORG (h), ESKILSTUNA (h) och ROSENGÅRD (b) och enligt våra beräkningar måste laget ta uppemot 12 poäng till och då gärna mot Djurgården, Piteå, Uppsala och Eskilstuna för att klara nytt kontrakt. Ingen lätt uppgift

TVÅAN ÖSTRA GÖTALAND – FK Älmeboda/Linneryd

TREAN SYDÖSTRA – Det återstår två matcher och tre lag åker ur trean och ett lag måste kvala sig kvar. Vårt LAGANS AIK är i dagsläget tillsammans med NORRA, som ligger inom bottenlagens möjligheter. Norra har HÖGSBY (b) och avsågade RONNEBY (b) och skall klara sig. Lagans har två tuffa matcher, som återstår. LJUNGBY IF (b) och i avslutningsmatchen PUKEBERG (h). Det kan räcka med 0 poäng. Spännande

FYRAN SYDVÄSTRA – Bara ett lag åker ur sydöstra fyran, då serien bara haft 11 lag. Det återstår två matcher och sex poäng att spela om och det är flera lag inblandade runt de två strecken. Lagen är Liatorp/Eneryda, Markaryd, Gransholm, VBK och ev. Rejban.

FEMMAN SYDVÄSTRA – I sydvästra femman gäller kampen kvalplatsen, då hoppet ner till bottenlaget är alltför stort. Guddarp är involverade och deras återstående matcher är KÄRDA (b) och DARDANIA (h)