Dagens match på Stora Valla mellan Degerfors och Öster fick en sprudlande inledning från bortalaget, som radade upp anfall på anfall och tom hade möjligheter till borta mål. Efter 7-8 minuter byttes scenen helt och hemmalaget tog över matchen och rullade upp Öster försvaret längs kanterna och när bollen kom i fanns det sällan markering på de rödavita hemmaspelarna. Efter en upprullning på högerkanten kunde Johan Bertilsson utan markering göra 1-0 vid bortre stolpen. På straff ökade hemmalaget genom samme spelare till 2-0 och strax före pausvilan fanns fem! Österspelare och en Degerforsare framför mål, men ändock enkelt ett tredje hemmamål på nickretur av Bertilsson, som redan i första halvlek svarar för HAT-TRICK.

Positivt Petrovic lekfullhet på vänsterkanten och hans kvicktänkta reduceringsmål till 2-1. Uselt försvarsspel av Öster, som med ett långt lag gav hemmaspelarna alltför stora ytor utanför sitt eget straffområde. Öster spelarna var hela halvlek ett, ja tom två steg efter i markeringsspelet över hela plan. Halvtid 3-1 till hemmalaget.

Vi förväntade oss en uppryckning i andra halvlek av Öster, men den uteblev helt och Öster skapade inte en riktig målchans i andra halvlek. Närmast en hörna på övertid. Degerfors försökte inledningsvis, men bevakade ganska enkelt med alla spelare på rätt sida. Öster korta passningsspel blev oftast sidled och bakåt och när anfallsspelarna sällan visade sig i löpningar blir det så här,

Öster blir ett långt lag, där försvaret backar alltför långt ner på egna planhalvan och lämnar stora ytor mellan försvar och mittfält, där Degerfors lätt kunde kontrollera bollen.  Mittfältsspelarna får jobba i underläge på mittplan och framåt saknades det hela andra halvlek bollkontakt. Vi såg ingen Petrovic, Johansson, Sörenssen, Alexandersson. Inte heller Mårtensso, när han kom in. Det blir för Velic att jobba mer med offensiven och se till att hela laget bidrar framåt och blir mer kompakta.

Degerfors-Öster 3-1