Idag var Kronobergsfotbollen på besök på TIVABvallen i Åryd och såg den första SERIEFINALEN i sydöstra fyran mellan Åryds IK och Hossmo BK. En het match med två mycket väl förberedda lag, som båda vill vara med i toppen. Ett bortalag, som konsekvent spelade långa bollar på “Johan Augustsson” som via sitt huvudspel fördelade bollarna till höger och vänster till framrusande lagkamrater. Inledning svårt för Åryds försvaret, men på en omställning 1-0 till hemmalaget efter straff. Gästerna Hossmo kom snabbt tillbaka och just Johan A fixade snyggt 1-1. Innan paus utvisning av Hossmo back efter två snabba gula kort på fula kapningar..

Andra halvlek lik den första men med Jay Gonzales i mittförsvaret klarade sig Åryd bättre i andra halvlek och lte turligt kunde hemmalaget till slut vinna med 2-1 och försvara sin serieledning. En bra division 4 match med två bra lag, som båda kommer att hålla till i toppen.

Bäst på plan i en match där humöret bland spelarna svängde i olika riktningar, var huvuddomaren Elis Kvrgic, som med sin trygga och lugna närvaro löste de flesta sammanstötningarna mellan spelarna på ett lysande sätt.