Det var ett orörligt och lojt Öster, som inledde matchen på Domnarvsvallen mot Brage och redan efter 5 minuter tog hemmalaget ledningen efter misslyckat uppspel/brytning av Österspelare. Det var mycket bra inledningsvis och när Öster hade bollen höll de till på egen planhalva, där laget rullade runt i backlinjen. De gånger Öster gick till anfall fick de oftast en snabb omställning på halsen av Brage och det var flera gånger bud på fler hemmamål.

Några minuter före halvtidsvila fick Öster hörna och efter hörnsparken, kom bollen i retur till Helg, som hittade Lundgrens huvud och Öster hade kvitterat. Pavic hade också kommit in i byte med Kapcevic och det blev lite mer fart i framstötarna från Öster håll i slutet på halvleken. 1-1 i paus.

Ca. 15 minuter efter av andra halvlek kunde Öster tagit ledningen med 1-2, men Johannesson friläge nickades utanför. Istället kom Brage med 2-1, 3-1 och 4-1 på kort tid och matchen var körd. Tre raka mål med pinsamt försvarsspel, där försvaret istället för markeringsspel “tittar boll” och Brage kunde enkelt näta. Av bara farten blev det sedan 5-1 och Östergrabbarna får en tung resa från Borlänge åter SIST I TABELLEN.

Det är ett tungt arv efter Järdler, som Velic och hans team fått ta över. Tempofattigt, okontrollerat och spelare, som sällan fullföljer i anfallsspelet. När 30 minuter återstod var det bara ett lag på banan. Hur är det med orken?, inställning? kunnandet? Det luktar division 1, 2020 och ett Öster, som kanske måste börja om med sina egna akademispelare och bygga på sikt.

Brage-Öster 5-1, Trelleborg-BP 1-1  ————— senare idag Gais-Mjällby. Västerås-Örgryte och imorgon J-södra-Syrianska