Våra elitlag spelade cup- respektive träningsmatch i dag på bortaplan och båda lagen blev nollade framåt. Växjö DFF reste upp till Göteborg, Valhalla IP för svenska cupen mot Kopparberg/Göteborg. Ett lag, som VDFF under 2018 hade svårt för. Jämfört med de två tidigare matcherna mot Rosengård och Kristianstad var de ett fall framåt och långt in i andra halvlek var bortalaget med i matchen. Det blev dock 0-1 förlust.

Östers IF reste ner till Helsingborg och Filborna IP för match mot nykomlingen i allsvenskan, HIF. Det blev en tuff start på matchen där hemmalaget tog ledningen genom Alexander Farnerud efter 25 minuter och innan halvlek kom även 2-0 för HIF, då Andreas Granqvist satte en straffspark i mål. Jonathan Drott blev också skadad och fick utgå under de första 45 minuterna. Det var många byten i andra halvlek, som blev både chans- och målfattig, men hemmalaget ägde för de mesta bollen.

Andra träningsmatcher spelade i helgen Markaryd-Osby 3-2, Ingelstad-Slätthög 4-2, Moheda-Liaorp/Eneryda 0-1, Åryd-Värnamo S 1-0, Gnosjö-Strömsnäsbruk 8-0, Olofström-Tingsryd 1-4