FK Älmeboda/Linneryd tjuvade  redan i juni med sin premiärmatch i tvåan mot nedflyttade Kristianstad från ettan och föll med 0-1 efter insläppt mål i andra halvlek. Nu i återstarten borta match mot Nosaby den 1/8, som kanske har matchen den 28/7 mot Österlen i benen.

Vårt andra lag i serien Räppe GoIF har inte spelat någon seriematch före sommaruppehållet, men nu är det dags och hemma på Räppevallen den 4/8, tar de emot Asarum, som i sin tur förlorade mot Dahlstorp före uppehållet med 0-1.

FK Älmeboda/Linneryd med förlust i premiären har tagit nya tag med några dagars träningsläger i Lysekil och bl.a. träningsmatch mot Oddevold. Kanske måste truppen uppdateras och konkurrensen om att få spela ökas för att börja plock trepoängare redan från start borta mot Nosaby den 1/8 och återstarten hemma den 8/8 mot Hässleholms IF.

Växjölaget, Räppe GoIF, har laddat med TOYOTACUP spel mot division III laget Åryds IK och det slutade  3-1. När man tittar på Ilija Dobrics trupp är det en klar tyngdpunkt i offensiven. Birgersson, Bakkabulindi, Henningsson, Kapcevic, Mellberg, Tarasenko och Friman, bara för att nämna några. Träningsspelat mot Ä/Ls övermän i första seriematchen, Kristianstad, från ettan och vann med 3-0. Det blir intressant att att följa de gul/svarta under hösten 2020..

Det blir tätt med matchandet inledningsvis och här är matcherna i augusti. Fem matcher för Älmeboda/Linneryd och sex för Räppe GoIF

1/8 Nosaby-Älmeboda/Linneryd,

4/8 Räppe-Asarum,

8/8  Älmeboda/Linneryd-Hässleholms IF, Tord-Räppe

15/8 Räppe-Bromölla

16/8 Älmeboda/Linneryd-Syrianska

19/8 IFK Hässleholm-Räppe

22/8 Älmeboda/Linneryd-Österlen, Nosaby-Räppe

29/8 Räppe-Kristianstad, IFK Karlshamn-Älmeboda/Linneryd

Kronobergsderbyt i tvåan spelas den 12/9 på Räppevallen