Ett år 2019 är över för den lokala fotbollen och här är mitt lag, som jag skulle ställt på plan om jag hade varit coach på herrsidan. Det finns många fantastiska spelare runt om i länet i den lokala fotbollen och jag har haft ganska svårt på visa platser, men tror jag har hittat en elva, som många tycker är OK.

Målvakt: Simon Segerberg Liatorp/Eneryda IF, som på sina matcher höll nollan 8 matcher under året och hjälpte laget till fyran efter många år i lägre serie.

Försvarsspelare: Anton Andersson, Räppe GOIF, outstanding mittback i länet,  Ivan Ndiike, Ljungby IF, en kantspelare, som även visat att han kan hitta målet, Endrit Dullovi, Växjö Norra IF, som via Östers Akademi/Växjö United, sett till att knyta ihop lagets försvar i trean under året.

Mittfältare: Calle Johansson, Öster,¨IF, den spelare, som sett till hela året varit mest betydelsefull för laget. Matej Jazvic, Räppe GOIF, bara växte och växte under säsongen. Hösten magnifik, Ramz Ssebunya, FK Älmeboda/Linneryd, i många matcher skillnader på division 3 och 2 för laget 2020. Oliver Nedanovski, Åryd IK, tränare och härförare match efter match. Visade i varje match hur man hittar målet,

Forwards: Emil Andersson/Bark, Växjö Norra IF, nyförvärvet, som tog för sig och gjorde Norra till ett topplag i trean, tyvärr försvann han i höstas högre upp, Samuel Kalo, Växjö BOIS,kom sent, öste in mål, förde laget till fyran, vad kan man mer begära? William Svensson Lagans AIK, en sann “laikare”, som ser nätet och oftast hittar rätt, vi hoppas på en fortsättning i trean 2020

Glömt några, ja, säkert, det finns en del att välja på, men ändå ett hyfsat lag, eller hur?

 

damsidan finns inte mycket att välja på. Vi har ett lag, som sticker ut i länet och det är Växjö DFF. GRATTIS…