NU är det dags för nypremiär i damernas allsvenska fotboll och Växjö DFF är sist ut med sin match i första omgång på onsdag mot Linköping FC på bortaplan. Ett Växjö DFF, som 2018 klarade nytt kontrakt med råge och visade att de är ett lag för högsta serien.

Inför 2019 har det hänt en hel del och utöver att föreningen bytt ordförande, har det också tillkommit en ny ansvarig huvudtränare. Henrik Larsson, med meriter inom herrfotbollen bl.a. i Oskarshamns AIK, division 1. På spelar sidan har det också hänt en hel del. Ett antal av förra årets startspelarre har lämnat och nya har tillkommit. Ny mål vakt från Kanada Erin McLeod, försvarsspelarrna Sandra Lindkvist och Amnada Persson. Även Nellie Olsson är tillbaka efter en ganska lång skadeperiod. På mitten Emmi Alanen, Adelisa Garbus, och från egna ledet Tilde Johansson. Förra årets mittfälts komet, Jelena Cankovic har varit utanför laget. Tränaren säger att hon är skadad, men Jelena säger att hon är klar för spel?

Framåt får laget lita en hel del på sin landslagsstjärna Anna Anvegård, men även här lite nytt i Simona Koren. Det har testats en hel del från Akademilaget i ettan under våren, då flera av spelarna varit med sina landslag på matcher och träningar. Av dessa har Violah Nambi överraskat och visat att hon knackar på A-lagsporten och vi undrar, hur länge Henrik kan hålla henne utanför laget.

Första omgången spelas enligt följande: 13/4 Kungsbacka-Kopparberg/Göteborg 0-3 – 14/4 Eskilstuna-Rosengård, Kristianstad-LB07, Piteå-Djurgården, KIF Örebro-Vittsjö – 17/4 Linköping-Växjö DFF

För VDFFs del inleder de mot ett av favoritlagen och lagen har redan träffat på varandra i cup- och träningsspel under våren. Det är kanske bra att VDFF får möta just Linköping i första matchen, då laget troligen får klara sig utan skadade nyförvärvet Blackstenius och de allra tyngsta namnet Fischer, som först kommer till sommaren.

Hur går det då i DAMALLSVENSKAN 2019? Det är fyra lag, som bör vara med i toppen. Kopparberg/Göteborg,, Piteå och Linköping, när höstmatcherna närmar sig sitt slut. Kanske också Rosengård, som tappat lite, men alltid är starka.

Efter dessa fyra lag bör vi hitta Växjö DFF tillsammans med Kristianstad, KIF Örebro och Djurgården. Kämpa om nytt kontrakt får i första hand Vittsjö, LB 07, Eskilstuna medan nykomlingen Kungsbacka med all säkerhet blir en slagpåse och får svårt att plocka poäng.

Växjö DFF spelar sin första hemmamatch den 22/4 på Myresjöhus Arena och då kommer Svenska Mästarlaget Piteå till Växjö.