eom

Kompisarna Enes och Muamer, spelande tränare för var sitt lag i fyran möter varandra i seriepremiären. De två vännerna, som fördriver sin vardag med studier på Linneuniversitet och bor nära varandra på Campusområdet, träffas ofta och då diskuteras det alltid fotboll

Enes Ahmetovic från Värnamo och Muamer Makic från Gislaved lärde känna varandra redan i unga år i Värnamo. De har spelat i olika klubbar, men när Micke Andersson tog över  FK Älmeboda/Linneryd för några år sedan fick de också spela tillsammans i division 3.

Under 2015 spelade Muamer i Slätthög BoIF och Enes i Åryd IK och var samtidigt assisterande tränare i sina klubbar. Redan på hösten 2015 tog Muamer, 23 år, över tränarrollen i Slätthög, medan Enes, 25 år, blev tränare för IFK Grimslöv/VT inför denna säsongen.

Kronobergsfotbollen.se träffade de båda vännerna inför seriepremiären på lördag och så här ser de på den kommande kampen mellan sina lag.

enesa161-Vi har gjort en fantastisk försäsong med bra träningsresultat, berättar Enes och i laget har jag många duktiga spelare. Spelmässigt har vi gjort bra resultat mot bra motståndare och vunnit allt, utom mot HAIF, där det blev oavgjort.

-En topplats i fyran vill vi vara med att kriga om, men samtidigt tror jag, att flera lag har rustat riktigt bra till årets serie och det kommer att bli mycket jämt. Kul att möta Muamers lag i seriestarten och jag har scoutat dem mycket väl och vet var jag skall sätta in mina stöttar, berättar Enes.

muamerm161Muamer med flera nyförvärv inför årets seriespel är lite mer försiktig när han snackar om Slätthögs seriespel.

-Träningsspelet har varit bra och vi har haft mycket bra motstånd och gjort flera bra resultat. Ett lag består av många spelare, inte bara startelvan, och för mig är det viktigt att vi hittar rätt uppställning och att motståndarna skall frukta att komma till Hultet.

-Inför premiären där vi möter Enes lag, vet vi att det är ett av seriens bästa lag och vi skall göra allt för att plocka med en eller flera poäng hem.

Premiärmatchen spelas på lördag kl. 15.00 Furuskans, Grimslöv

IFK Grimslöv – Slätthögs BoIF