Dagens match i Superettan i omgång 4 för Öster spelades på Vikingavallen i Täby mot Frej och det var Öster, som tog tag i matchen från start och sågade sig fram till straffområdet ett flertal gånger, utan att direkt hota. Öster med Örnblom/Silverholt i försvarets mitt och Drott med Andreasson/Ljungberg framför sig. På kanten till höger Johannesson?

Det var dock hemmalaget, som i den 35:e minuten gjorde 1-0 på långskott från drygt trettio meter, där Malmkvists ingripande var släpphändigt och bollen rullade in i hans högra hörn. Öster kom dock snabbt tillbaka och skapade kommande 5-6 minuter tre mycket fina läge, där bollen borde rullat in i nätet. I stället på hörna slank bollen igenom till Calle Johansson, som fastställde 1-1, som också höll halvleken ut.

I andra halvlek ingen vidare tillställning, där Öster ganska lojt anföll, men Frej försvarade sig enkelt. Calle Johansson skruvade in 1-2 och Öster såg ut att gå mot sin första seger, men efter en Frej omställning, där mittbackarna gick bort sig kunde laget kvittera till 2-2. Matchen såg ut att sluta kryss igen för Öster, men efter en hörna i 94:e minuten kunde hemmalaget med ett mycket snyggt avslut ta alla tre poängen.

Skall vi summera Östers match i matchen var det ett ganska orörligt spel, där passningarna i backlinjen byttes med långa bollar, som mest hamnade hos hemmamålvakten. Öster försökte på kanterna men det blev ganska småplottrigt och bakåt hade spelarna svårt att hänga med och markera.

Hemmalaget kämpade ALLA 95 minuterna och det gav utdelning. På vissa fötter i Växjö kan tröjan inte varit alltför svettig. Det finns ingen spelfördelare mellan försvaret och anfallet. Allt för många bolltapp, som leder till offensiva omställningar för motståndaren.

Nästa match för Öster är NORRBY hemma den 29/4

Dagens matcher Västerås-Trelleborg 0-0, Varberg-BP 3-0, Frej-Öster 3-2