I eftermiddags var det match i 26e spelomgången av 30 i årets Superettan på Myresjöhus Arena. Det var bottenlaget Landskrona BOIS, som var gäster och jagade tre poäng för att slippa degradering.

Öster kom till spel med brassen Juan Pedro da Silva för första gången sen start och det var också han, som redan efter en halv minut såg till att hemmalaget kunde ta ledningen. Det var bara ett lag på planen under de första 45 och Östergrabbarna ägde bollen till 75-80 procent och passningsspelet flöt ganska bra ute på plan. 2-0 kom till på ett inlägg från Stefan Karlsson, som Dragan Kapcevic i kamp med två försvarare vid bortre stolpen vallade in via målvakten på nick.

Överlägsenheten i första halvlek borde resulterat i flera mål, men den sista avgörande passningen för att skapa målchans misslyckades oftast. Stefan Karlsson offensiva spel på högerkanten under halvleken måste framhålles, liksom Simon Helgs oförmåga att utmana på vänsterkanten. Halvlek 2-0 till hemmalaget.

Efter diverse skandalscener av BOIS supportrarna med bl.a. en banger och ett speluppehåll på drygt 60 minuter innan läktaren rensades kunde andra halvlek spelas. Öster inledde som i första, men nu sattes bollarna i nät. 3-0 Helg, straff, 4-0 Calle Johansson. 5-0 Kapcevic igen.

Det var ett märkbart slokörat BOIS, som inledde andra halvlek och supportrarna uppträdande stärkte inte direkt laget.

Det blev likt första mycket Öster även under andra halvlek och nu kan vi hoppas på nytt kontrakt.

 

Öster (36)-Landskrona (21) 5-0, Brage (38)-AFC (48) 0-0