Trist Smålandsderby utan målchanser och finess, 0-0

Det var inte mycket till fotboll något av lagen Östers IF och IFK Värnamo bjöd de drygt 2600?, som hittat till Myran under söndagseftermiddagen i sommarvädret.

Inget av lagen hittade rätt i passningsspelet och vi såg inte många passningar till rätt adress inom lagen i någon av halvlekarna. Vissa spelare ville lite mer, men många av de 22 spelarna, som var på banan samtidigt, bjöd inte till utan  gömde sig och kanske helst hade velat vara på stranden denna soliga eftermiddag.

0-0 i halvlek och många avblåsningar och mycket spel på mittplan, där Värnamo var närmast med lite mer boll på Östers planhalva. I andra halvlek en liten uppryckning från hemmalaget, men laget hade det svårt i sista tredjedelen och spelarna hade problem med både boll och underlag. Inget av lagen kom till i sista tredjedelen och skottförsöken hamnade oftast, nästan alltid, över målribban och långt upp på läktaren. Calle Johansson, Mattias Pavic och Jonathan Drott var de mest alerta i rödblått. Liridon Silka var den mest aktive, då han rörde sig på stora ytor, men hans avgörande passningar hittade sällan adress.

På övertid nickade Fredrik Lundgren och Värnamobacken Tyler Lisette ihop och det tog riktigt illa på Fredrik, som fick lämna arenan på bår med en trolig hjärnskakning.

Det här var lagens fjärde möte på Myran och ännu har Östers IF inte lyckats vinna mot sin Smålandskollega.

Öster-Värnamo 0-0, halvlek 0-0!

Nästa match 19/5 borta mot Varberg BOIS