Premiärvinst och vi är snäppet bättre än 2015

acup1617

När Vislandagänget sprang ut för seriedebut hemma på Tallevi i helgen mötte de förra årets tvåa Torpa IF. Om vi går ett år tillbaka förlorade laget 2015 års seriepremiär mot det då tippade topplaget Agunnaryd med 0-1. Nu alltså seriepremiär mot ett nytt tippat topplag.

????????????????????????????????????
 

Vi tog oss ett snack med tränaren Joakim Spångberg, som tränar laget för andra året och grattar till de två poängen i seriepremiären.

– Det var en mycket bra division 5 match, tycker jag. Nu vann vi med 2-1, men jag tror att Torpa kommer att vara med bland topplagen även i år. Vi vann rättvist och jag tycker vi redan är snäppet bättre än 2 015.

– En hög träningsnärvaro och många spelare, som utvecklat sitt fotbollskunnande i rätt riktigt. Truppen är relativt ung, mellan 16-24 år och de flesta kan bli och kommer att bli ännu bättre framöver. Vi har också haft en fin kontinuitet och fått vara skadefria.

Är det dags för Vislanda IF att utmana om topplatserna i seriespelet och kanske gå hela vägen med serieseger och kvalseger till fyran?

– Härlig inledning och det lovar gott, men det finns flera lag, som vill vara med i toppen. Kärda och varför inte Torpa kommer säkert aspirera på dessa platserna, men vi skall spela om det.

– Nu närmast väntar ett häftigt derby på bortaplan mot Hjortsberga IF och det skall bli intressant. I det laget finns många spelare, som jag har tränat i Alvesta, Raketen och Slätthög. Jag känner och kan dessa spelare mycket bra. OK, de känner mig också bra…

– På fredag kväll smäller det på Blidavallen kl. 18.45 Hjortsberga IF – Vislanda IF

hifvif

%d bloggare gillar detta: