Kvalet är i gång – vi tippar

I lördags spelades första omgången i kvalserierna för trean, fyra och femman. Redan nu kan vi spekulera inför lördagens matcher, som kan bli mycket avgörande.

I kvalet till trean är det match i Växjö, Norremark, där Sandsbro AIK skall försöka lugga första omgången överraskning IFK Grimslöv/VT, som krossade Ljungby IF. Kommer att bli en tuff  för för det unga SAIK-laget, men vi vet att coacherna Andreas Ottosson och Öhman brukar spionerat grundligt och har säkert en smart taktik!

Ljungby IF spelar hemma på Lagavallen och möter Karlskrona UF, som om ryktet är sant, inte vill upp i trean 2018. Det kommer med all säkerhet bli tre poäng, om nu inte Roger Ahl får ytterligare problem med spelarmaterialet under veckan.

I kvalet till fyran gick båda länslagen på pumpen och ett avancemang till fyran ser mörkt ut. Guddarps hemmaförlust svider och det är bara tre poäng, som räknas borta mot Hallby. Än får inte säsongen vara slut, Robert Kraft. Bologna kan vänta någon vecka till, eller hur?

Jocke Spångbergs Vislanda IF, som på 22 seriematcher bara släppt in knappt 1,5 mål/match, öppnade sig rejält bakåt och lät sex (6) bollar syna nätet. Blåste det mycket? Det kanske behövs lite nytändning för de rödvita, som visat att de kan matcha mot rejält motstånd. Här är det samma villkor. Endast tre (3) poäng för att ha någon chans…

Moheda IF och Ryssby IF har inlett femman kvalet bäst och båda dessa föreningar skall inte fortsätta harva i sexan, utan tillhöra en eller två serienivåer högre.

14/10 13.00 Hallby-Guddarp, Vissefjärda-Åby/Tjureda, 14.00 Ljungby-Karlskrona, Hamneda-Agunnaryd, SweB- Moheda, 15.00 Sandsbro-Grimslöv/VT, Egnahem-Ryssby

15/10 15.00 Vislanda-Norrahammar

Fördel IFK Grimslöv/VT, Moheda och Ryssby, men vi vill ha fler!!!

%d bloggare gillar detta: