Kalmar en munsbit för Växjö DFF

Kvällens träningsmatch mellan allsvenska Växjö DFF  och IFK Kalmar blev en 15 minuters inledning, där båda lagen rullade boll i försvarslinjen utan tanke på anfallsspel. Vi kunde utläsa tränarnas taktik, att laget inledningsvis skulle hålla bollen och känna sig fram.

I 18 minuten gjorde dock Anna Anvegård 1-0 och då blev det mycket bättre fart framåt för Växjötjejerna. Försvaret vågade rulla upp bollen till mittfältet, som nu rullade vidare framåt och målchanserna för hemmalaget avlöste varandra. 2-0 kom också innan halvtidsvilan och denna gång var det Ritah Kivumbi, som rann igen och hann före Kalmarmålvakten innan bollen rullade in i mål.

En första halvlek, där det nästan bara var ett lag på banan och gäster Kalmar fick för det mesta försvara och slå ifrån sig bollen.

Andra halvlek hann knappt börja innan Anna Anvegård rann ifrån och lätt placerade in 3-0. VDFF höll sedan Kalmar, som försökte rycka upp sig, från det egna målet och framåt var det bara hemmalaget, som skapade målchanser. Tyvärr var inte effektiviteten påslagen och det blev inga fler bollar i nätmaskorna.

VDFF tjejerna var övermäktiga sina motståndare på nästan alla platser, men effektiviteten framåt  måste bli bättre när motståndet blir bättre. Hemmamålvakten fick inte ett skott mot mål på 90 minuter!!! Försvarsspelet bäst idag och när Frida B och Jelena C fick husera fritt på mitten i andra halvlek, var det ett steg i rätt riktning.  IFK Kalmar kom till match med flera spelare skadade och sjuka. De spelare som idag fick chansen räckte inte till emot VDFF.

Växjö DFF-IFK Kalmar 3-0 (2-0)

%d bloggare gillar detta: