Sandsbro damerna stormar mot tvåan, detta damår 2017

Det har varit ett fantastiskt år för damfotbollen i länet och framgångarna stora på många fötter. Seriesegrare och framskjutna placeringar i tvåan. Nu kan det bli ännu bättre, då Sandsbro AIKs damer inlett kvalspelet på ett bra sätt. Efter två raka segrar mot Mörbylånga 1-0 och SGIF/Lörby 3-1, räcker det att kryssa i sista kvalmatchen mot Egnahems BK på Norremark söndag eftermiddag kl. 15.00.

Vi har tidigare berättat om Växjö DFF seriesegrare i Elitettan och klara för spel i Allsvenskan 2018. Enligt föreningen är flera av spelarna kontraktsbundna även 2018 och senast var det lagkaptenen Jonna Ståhl, som signade nytt kontrakt. Ännu har inte klubben presenterat huvudtränare för 2018, vilket vi med intresse emotser.

Växjö DFF Akademi blev seriesegrare i division 2 mellersta och spelar 2018 i division 1. En bra sits för klubben att kunna matcha sina mest lovande och unga spelare tillsammans med de spelare i A-truppen, som behöver speltid.

Andra positiva framgångar för damerna är Älmhults IF serietrea och Växjö BK seriefyra i sina respektive division 2 serier, där också Alvesta damerna huserar 2018.

Efter serievinst är det också klart att Ljungby IF och Ingelstad IK, som serietvåa flyttas upp i division 2, 2018, vilket innebär att länet 2018 har ett(1) lag i ALLSVENSKAN, ett (1) lag i DIVISION 1, fem (5) lag redan klara för spel i DIVISION 2 och på söndag kan Sandsbro AIK bli det sjätte laget i samma serie.

 

 

%d bloggare gillar detta: